Søk i Aktiv i Oslo

Her finner du oversikt over serveringssteder i marka

Nordmarka, Østmarka, Vestmarka, Krokskogen, Kjekstadmarka, Bærumsmarka, Lillomarka, Sørmarka og Romeriksåsene

Stuene i marka ligger der og venter på deg, med servering og bevis på at det har vært folk der før. Det bor ennå folk i marka og godt er det, for det betyr boller og kakao og en oppredd seng. Markastuene betyr sikkerhet, hvis mørket skulle falle på, været bli for dårlig eller bakken for bratt.

Det er godt for turfolket at det bor folk i marka
Det har bodd folk i de røde stuene og på de gamle finne-
plassene i uminnelige tider. At menneskene og stuene finnes der nå som før, er en viktig del av sjarmen ved marka. Friluftsfolket med nikkers og topplue har alltid visst å sette pris markafolket.

Lenge før ordet “friluftsliv” var oppfunnet, søkte bymennesker ja, selv før ordet “by” var særlig meningsfylt…. Ja siden helt siden tidlige tider søkte menneskene inn i marka, til skogen og skogens folk.

Markastuene gjør naturen vennligere, for de byr på trygghet og hygge, mat og hvile for slitne vandrere.

Hvor er serveringen?
På denne siden hos Aktiv I Oslo.no finner du oversikt over de markastuene som tilbyr servering. Vi prøver å gi en komplett oversikt over alt fra små klubbhytter som er åpne bare på søndager i skisessongen og kiosker ved innfallsportene til marka til de store og tradisjonsrike markastuene. Her finner du det vi mener et den mest komplette oversikten over stuene i marka, siden vi har med Skiforeningens skistuer, kommunenes sportsstuer, Turistforeningens betjente turisthytter i marka, private markastuer, idrettsforeningers og andre ideelle organisasjoner og lags serveringstilbud og mer komersielle serveringssteder i randsonene av Oslomarka. De fleste av disse stuene tilbyr ikke overnatting, men vi har en egen oversikt over markastuer med overnatting, vi har også en omfattende oversikt over ubetjente hytter som er til leie i Oslomarka.