Søk i Aktiv i Oslo

Kafeer i Oslo og Akershus

På utkikk etter kafeer i Oslo og Akershus? Kanskje du er på utkikk etter en gammel kafe, eller kanskje du ønsker å oppdage et nytt sted å drikke kaffen, ta en lunsj, eller ta med deg noe varmt å drikke i farta?

Kafeene kom med kaffen

På 1600-tallet kom kaffen for alvor til Europa, og kafeene og kaffehusene spratt opp som paddehatter. Her kunne overklassen sitte og røyke, prate, spille sjakk og lytte til musikk mens de nippet til den mørke drikken.

I Oslo har Grand Café lenge vært en av de fornemste tilbyderne av den gode kaféopplevelsen. Her samlet Christiania-bohemen seg på 1800-tallet, og kafeen var også stamstedet til Henrik Ibsen.

Kafeer er fortsatt en viktig del av manges hverdag. Om det er den faste morgenkaffen, eller stedet å treffe venner og kjente over en lunsj eller rett og slett «bare» en kopp kaffe.

 

På denne siden finner du oversikt over kafeer i Oslo og Akershus. Aktiv i Oslo ønsker å vise et variert utvalg av kafeer i Oslo. Vet du om en kafe som burde være med i oversikten? Send en e-post til redaksjonen@aktivioslo.no

Du kan også se vår store oversikt over restauranter i Oslo og Akershus her >>