Søk i Aktiv i Oslo

Konditorier i Oslo

Leter du etter konditorier i Oslo? Konditorier er ofte steder med lange tradisjoner, steder med gammeldagse yndlingskaker som for eksempel Napoleonskaker, wiienerbrød, fyrstekaker og marsipankaker. Oslo og Akershus har både de helt tradisjonelle konditoriene som mormor og mor har glade minner fra og nyeetablert konditorier som har brakt europiske konditoritradisjoner til Norge på nytt.

Gå til oversikte over konditorier i Oslo og Akershus>>

En konditor er en dyktig kakekunstner

Konditorfaget er et fag med lange tradisjoner som er nær beslektet med bakerfaget. Imidlertid er konditorens jobb mer å sette sammen, fylle og pynte kaker enn å bake dem. En konditor lager dessuten konfekt og håndlagde småkaker. Mange konditorer er også utdannet som bakere.

Kondidoritradisjoner i Europa og Norge

I mange europeiske land er tradsijonene med konditorier og kaffehus mye lengre og sterkere enn i Norge. I Østerike og Wien er et konditoribesøk helt nødvendig, også Frankrike, Ungarn og Tyskland har mange flotte konditorier.

Selv om ikke konditoritradisjonene her til lands er like sterke, har de fleste mange og gode minner når de tenker på konditorier. Det er fort gjort å tape sitt hjerte til en konditori, eller er det sjela?

Vippetangen konditori

Vip, Vip, VIPPETANGEN KONDITORI
Ta aldri fram sjela di der.
Vip, Vip, VIPPETANGEN KONDITORI,
si d’aldri som det er.
Nei, jeg sier det til deg som en god venn:
Hvis du først mister hue, får’u det aldri igjen,
da kan du melde deg inn i «De Fortapte Menn»
fra VIPPETANGEN KONDITORI.
(Øystein Sunde)

Øystein Sunde har udødeliggjort Vippetangen Konditori, selv om akkurat det konditoriet ikke finnes lenger i virkeligheten er det likevel blant Oslo kjente.
Andre kjente konditorier er Halvorsens Konditori