Søk i Aktiv i Oslo

Hadeland Glassverk

Hadeland Glassverk er en av Norges mest besøkte turistdestinasjoner. Hele året har de sesongrelaterte aktiviteter for hele familien.

Spennende opplevelser på Hadeland Glassverk!

Kun én time fra Oslo, i idylliske omgivelser ved sørenden av Randsfjorden, ligger Hadeland Glassverk. Glassverket er åpent hver dag hele året og de har et variert aktivitetstilbud.

Hit kan du komme for å oppleve deres tradisjoner, historie og kultur, samt se det siste innen trender og design. De har åpent hele uken, også lørdager og søndager

Hadeland Glassverk er en av Norges mest besøkte turistdestinasjoner. Her kan du se glassblåsing på nært hold og prøve deg som glassblåser selv. De har Norges største og hyggeligste fabrikkutsalg for glass og porselen, med produkter du ikke finner andre steder.

Hele året har de sesongrelaterte aktiviteter for hele familien, og spesielt populært er sommeren med Barnas bondegård og førjulstiden med juleverksted, hest og kjerre og nissebesøk.

Deres tradisjonsrike vår- og høstsalg er også vel verdt et besøk.

Les mer på deres nettsider.

I glasshytta får de ikke jobbe i fred, mange besøkende er innom hver dag, særlig nå i sommersesongen. Glassblåserne hjelper så man får lage sine egne glass, de forklarer og forteller. Man kan også dekorere glasset sitt om man vil, glassliping er nemlig et annet presisjonshåndverk som utføres i hallen.

Resultatet av de eldgamle håndverkstradisjonene som fortsatt lever i beste velgående kan beundres både rundt i hallen og ellers på området. Vaser, glass og kupler havner i butikkene, og små og store kunstverk pynter opp i alle bygninger.

Til glede og inspirasjon for nye og eldre generasjoner.

Kurs & konferanser – utleie

Hadeland Glassverk har et fint utvalg av flotte møterom for kurs og konferanser. Alle deres lokaler ligger i historiske bygninger.

Lokalene har kapasitet fra 10 til 120 personer innendørs, og de har et flott parkanlegg egnet for større arrangementer i sommersesongen.

Kurs- og konferansepakkene er innholdsrike:

Møtelokale med;

– Trådløst internett
– Frisk frukt
– Kaffe/te hele dagen
– 2-retters lunsj.
– Rabattkort som gir 10% rabatt i Fabrikkutsalget

Les mer her.

Bakeriet

Helt siden 1800- tallet har man kjent duften av fersk bakst fra Glassverkets eget bakeri. I dag kan du nyte en helt egen atmosfære i dette sjarmerende huset. Glassverkets egne lysekroner henger i taket, de har lune kurvmøbler og fyr på peisen.

Her kan du kjøpe velsmakende sandwicher, fristende hvetebakst og en rekke gode brød. De baker selvfølgelig også deilig julebakst, og vi kan spesielt anbefale den herlige julekake med rosiner og sukat. Barnas favoritt er pepperkake på pinne.

Brød er hovedproduktet, og vi anbefaler å prøve ut rugbrød med tranebær. Dette er et brød som passer perfekt til norsk julemat.

Barnas bondegård

Hver sommer flytter en liten bondegård inn på Hadeland Glassverk. Her kan du stelle med kalvene og sauene, ri en tur på hesten og se på den stolte hanen som galer for tuppene sine.

Kjøreanvisning

Fra Oslo kjører du riksvei 4 fra Sinsenkrysset, retning Gjøvik. Ved Roa tar du av til Jevnaker. Alternativt kjører du via Sandvika, retning Hønefoss, og tar av til Jevnaker denne veien.

Les mer på Hadeland Glassverk sine sider.

 

Send melding til Hadeland Glassverk

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.