Søk i Aktiv i Oslo

Sjokoladeganache og mousse med fersken- og jordbærsalat og ferskensorbetKonfektbutikker og sjokoladebutikker i Oslo og Akershus

Er du etter ekstra god konfekt og sjokolade i Oslo og Akershus?

Det finnes en rekke konfekt- og sjokoladebutikker i Oslo og Akershus. Noen selger importert konfekt, spesielt er belgisk konfekt og sveitsisk sjokolade populært. Andre butikker selger egenprodusert konfekt og sjokolade, laget av norske sjokolademakere.

Sjokoladens historie

Sjokolade kom opprinnelig fra Mellom-Amerika, hvor kakaotrær vokste vilt. Maya-indianerne oppdaget kakaoens gode smak og positive effekter, og begynte å dyrke kakaotrær. De brukte kakaobønnene til å fremstille drikken “chocolatl”, og det er herfra ordet sjokolade kommer. Det sies at Christopher Columbus smakte på drikken etter at han hadde “oppdaget” Amerika, men han likte den ikke fordi den var så bitter.

Det var den spanske erobreren Hernan Cortés som brakte med seg sjokoladen til Europa, og etterhvert dukket det opp sjokoladehus hvor man kunne møtes og drikke kakao. Men det var først på 1800-tallet at man begynte å lage spisbar sjokolade slik vi kjenner den idag.

Mange typer sjokolade

Idag har vi et utall typer og merker av sjokolade å velge mellom. I Norge er Freia den største sjokoladeprodusenten, og spesielt Freia Melkesjokolade er populær blant nordmenn. Freia har eget utsalg i Karl Johans gate. Av utenlandske sjokolademerker er Lindt fra Sveits og Green & Black’s fra Storbritannia populære. Men det er franske Valrhona som regnes som det ypperste av sjokolademerker, eller “sjokoladens Rolls Royce” som noen kaller den.

Melkesjokolade er som sagt populært her til lands. Den inneholder melkepulver eller kondensert melk, og minst 25% kakao (EU-krav). Men blant sjokolade-feinschmeckere er det som oftest mørk sjokolade som gjelder, gjerne med både 70 og 80% kakao. Jo høyere kakao-innhold, jo bitrere er sjokoladen.

Gudrun er et populært belgisk konfektmerke, som selges i mange norske konfektbutikker.