Søk i Aktiv i Oslo

Opplev bygdelivet i Norge

Det blir stadig mer populært – både blant nordmenn og utenlandske turister – å søke lokale, tradisjonelle opplevelser. Overnatting på gårder, hytter og rorbuer er en stadig mer brukt form for innkvartering. Mange synes at standardiserte hotell og spisesteder ikke gir den opplevelsen som de ønsker seg når de reiser rundt for å oppleve Norge.

Mat som er tilberedt på tradisjonell måte – typisk for det stedet man besøker – gjør opplevelsen av bygde-Norge mange ganger bedre! Dette gir deg en unik nærhet til natur, kultur og mennesker som man ikke finner andre steder. Bygdeturisme og gårdsmat er i vinden nå, og har hatt en positiv utvikling gjennom flere år!

I bygde-Norge kan du velge å vrake i spennende aktiviteter. Fotturer, ridning, rafting, hundekjøring, kanopadling, fiske – og mye mye mer! Utvalget er stort og her er det noe for alle og enhver.

Gårdsmat og Bondens Marked

Steder der du kan få servert eller kjøpe med deg gårdsmat har et spesielt hanesymbol. Hanesymbolet viser at her får du kjøpt gårdsmatprodukter. For å få lov til å benytte dette symbolet, stilles helt spesielle krav.

At gårdsmat og gårdsprodukter er populært, finner du et bevis på blant annet på Bondens Marked i Bogstadveien. Dette markedet med boder, hvor det selges genuine gårdsprodukter, er et spennende innslag midt på Majorstuen i Oslo. Markedet er meget godt besøkt og produktene er svært populære. Publikum er i våre dager blitt opptatt av matkvalitet og hvor råvarene kommer fra.