Søk i Aktiv i Oslo

Er du en golfentusiast, eller lurer du på å begynne å spille golf ?

Golf er gøy og vi har samlet en del info om hvor man kan spille golf i og rundt Oslo. Vår og sommer er det golfbaner og klubber rundt hele Oslo. Drøbak, Lillestrøm, Nittedal, Bærum m.m. har alle egne golfklubber og golfbaner.Vinterstid kan de ihuga spillerne holde ferdighetene ved like på innendørs golfbaner.

Mest voksende idrett?

Norges Golfforbund har for lengst passert 100.000 medlemmer og golf er den idretten som vokser mest. Hvor mange som spiller golf i og rundt Oslo vet vi ikke, men det må være et betydelig antall.

Grønt Kort er starten:

Det finnes såkalte pay and play baner hvor man betaler og kan spille uansett ferdighetsnivå, men stort sett må man ha et Grønt Kort. Det Grønne kortet er et bevis på at man har gjennomgått nødvendig teoretisk og praktisk kursing. For å få grønt kort må man også være medlem av en golfklubb. Teorikurset i Golf går over ca tre kvelder og omhandler golf regler og golf etikette. Avslutningshvis er det både praktisk og teoretisk eksamen.Samlet skal dette vise at du er skikket til å spille golf. På denne måten sikrer man et minimumsnivå på spillernes ferdigheter.

Årsavgift må man betale overalt og i de største golfklubbene må man som regel betale et engangsbeløp i form av spillerrett eller aksjekjøp. Når dette er betalt spiller man som regel gratis på banen, der man er medlem.

Spill med alle, overalt

Har du grønt kort kan du spille på alle baner. Golf spillet har et system hvor man beregner handikap. Alle starter med et høyt handikap. Etterhvert spiller man seg flinkere og får mindre handikap. En erfaren golfspiller spiller en runde med en uerfaren. Den gode golfspilleren har et lavt handikap, for å forsvare dette må han spille seg gjennom banen med færre slag enn den uerfarne spilleren. Den uerfarne spilleren spiller samme runde på samme bane, men da han har et høyt handikapp, kan han bruke flere slag.

Green fee

Dette er en avgift for å spille på en bane hvor du ikke er medlem.Prisen varierer fra bane til bane. Man betaler green fee, før man spiller.Det koster å holde en Golfbane i god stand og Green Fee hjelper klubbene.

Hvordan bli god i golf ?

Golf er en spennende idrett hvor alle kan konkurere med alle. På tvers av alder og nivå. Som mosjonsform er Golf noe noe av det sunneste man kan tenke seg. Golf er også teknisk krevende og utfordrende. Det finnes ingen lettvint vei til målet, man må trene og trene. Det er flere ting man skal beherske, lange slag i riktig retning, slå seg ut av bunkere, putte siste biten til hullet og masse mer. Her er det nok å trene på. Mange har også godt utbytte av å bruke instruktører, proffer som holder timeskurs finner man på de fleste baner.Golf er en sport hvor det alltid er noe nytt å lære.