Søk i Aktiv i Oslo

Øyer i Oslofjorden - Aktiv I Oslo

Øyer innerst i Oslofjorden

I Oslofjorden finner du mange flotte øyer som er verdt et besøk. Friluftsetaten forvalter Hovedøya og Gressholmen-Rambergøya, samt Langøyene, Husbergøya og Skjælholmene i Nesodden kommune, i tillegg til store deler av Håøya i Frogn kommune. Bleikøya, Nakholmen, Lindøya og Heggholmen forvaltes av staten. Her finner du informasjon om utvalgte øyer innerst i Oslogjorden.

Ønsker du å besøke noen av øyene? Da er kanskje øyhopping noe for deg.
Her kan du lese om øyhopping i Oslofjorden >>

[include filepath=”/inc/social-buttons.php”]

Hovedøya, Oslo

Ruinene på Hovedøya

Sandstrand,sanitæranlegg, Brygge, telefon, kiosk/kafe, fiskeplass, handikaptoalett, fortøyningsbolter. Båt fra Vippetangen.
Turen med fergen tar bare fem minutter. Cister-cienserklosteret som ble påbegynt i år 1147 og naturen er øyas største attraksjoner. Plantelivet på øya, som er fredet, er meget rikt. Det er en arv fra munkenes klosterhage. Hovedøya har rester av et steinbrudd fra 1200-tallet, et skipsverft fra 1600-tallet, og militære bygg som et krutthus og et lavetthus. Fire båtforeninger har tilhold her og i juni holder det populære dukketeateret Arjuna forestillinger. Av og til arrangeres konserter i klosterruinene.

Gressholmen og Rambergøya

Gressholmen kro

Sandstrand,sanitæranlegg, kiosk/kafé, båt fra Vippetangen
Øya har en meget spennende flora. Tidligere var det sjøflyplass her. Gressholmen Kro er populær med sin tilbakelente ro og reketallerkener.

Langøyene

Langøyene er den eneste øya hvor du kan telte.

Bra sandstrand,sanitæranlegg, drikkevann, handikaptoalett, kiosk/kafé, telefon, fortøyningsbolter, gjestebrygge, camping, båt fra Vippetangen.
Langøyene består av to øyer med en kunstig fylling mellom. Frem til 1948 ble sundet mellom øyene benyttet som dumpingsted for husholdningsavfall. På 1920 tallet bodde 120 personer på Langøyene og en del av disse livnærte seg av søppelet. Nå er Langøyene et attraktivt sted med teltplasser.