Søk i Aktiv i Oslo

Rosport – om rosporten

Det er flott mosjon å ro og det er en fin måte å ta seg frem i sjøen på. Roing er rolig, uten støy og svært miljøvennlig. Roing er også en stolt norsk idrett hvor våre beste utøvere har bragt oss heder og ære internasjonalt. Blir du med i en roklubb, kan du trene for mosjonens skyld, eller kanskje satse aktivt på roing som idrett.

Ro fiske og robåter til transport

Padling har liksom en annen klang, padling er ikke noe vi nordmenn har drevet med av nødvendighet. Dermed regnes padling automatisk med blant fritidsaktivitetene. Roing derimot er det mange som har måttet gjøre i sitt arbeid. Fiskere har rodd ut til fisken, det ble rodd på Lofotfiske og roingen var ofte et blodslit. Robåter var flittig i bruk som transportmidler langs kysten og i de norske fjorder. Så når du setter deg i en robåt, er det å videreføre norske tradisjoner – faktisk rodde vikingene også ganske mye.

Topp trening

Å ro er topp trening, når du ror bruker du hele kroppen og får trent magemusklene og bena i tillegg til armer og skudre. Du kan legge deg skikkelig på årene og ta i. Samtidig er du ute i friskt vær og nyter godt av frisk luft og kanskje sol. Du har morsomme ting å se på og slipper å kjede deg, og kan ta en dukkert etter endt trening i stedet for en kjedelig dusj. At roing er god trening er for lengst kjent på treningsentre, som tilbyr roing innendørs i form av romaskiner og roklasser hvor du kan ro en romaskin på samme måte som i en spinning-time.

Ro langt, ro fort… ro på ferie med hele familien

Du kan selvsagt ro fort også, eller langt. men så langt som Terje Vigen er det kanskje ikke alle som vil ro? Imidlertid mener vi i Aktiv I Oslo at robåten er undervurdert som feriebåt. Red har faktisk vært på ganske så mange flere-dagers turer med robåt i skjærgården på Sørlandet. I en skikkelig robåt har du plass til en god del baggasje, båten er romslig og stabil og lettere å ha med seg hele familien i enn en kano. Er robåten passe stor kan den lett roes av en person, så kan den andre voksne passe barna, hjelpe dem å fiske og synge for dem. Små barn kan sove i bunnen av båten i en bærebag eller overdelen til en barnevogn. Dette er vanskelig å få til i kano. Dere ror fra øy til øy og telter på holmer og skjær og har det alldeles topp.

En slik tur i skjærgården kan du gjerne kalle for et “robåtcruise”!

Kystled Oslofjorden

Oslofjordens Friluftsråd står bak Kystled Oslofjorden, som gjør det mulig å ro fra naust til fyr. Langs hele kystleden er det flere hytter og til og med noen fyr med overnattingsmuligheter. Les mer >>

Relaterte sider