Søk i Aktiv i Oslo

Kistefos

Kistefos kan by på arkitektur i verdensklasse, industrihistorie, kunstutstillinger og en imponerende skulpturpark i naturskjønne omgivelser. Her er det aktiviteter for hele familien!

Kistefos er en unik kulturdestinasjon i vakre omgivelser. Kistefos er bygd på det tidligere fabrikkområdet til Kistefos Træsliperi AS og består i dag av en imponerende skulpturpark, to kunstgallerier og et industrimuseum. Kistefos’ misjon er å bevare bygningene og den industrielle arven på området, samtidig som man feirer det beste fra norsk og internasjonal samtidskunst.

The Twist

Signaturbygget The Twist er et galleri, en bro og en skulptur i seg selv. The Twist er tegnet av de danske arkitektene i BIG – Bjarke Ingels Group og er et helt unikt utstillingslokale med varierte lyskilder og utsikt over Randselva. Galleriet vrir deg på midten i en skulpturell form og formelig svever i et 60 meter langt spenn.

The Twist har vakt stor internasjonal oppmerksomhet og har som eneste norske destinasjon havnet på New York Times prestisjefylte liste “52 Places to Go in 2020”. Bygget har også vunnet prisen for Beste Arkitektur under Leading Culture Destinations Award og blitt kåret til årets museum internasjonalt 2019 av Designboom.

Les mer om The Twist. 

Skulpturparken

Hvert år utvides skulpturparken med én eller flere skulpturer og inneholder i dag 46 skulpturer av markante samtidskunstnere som blant annet Yayoi Kusma, Fernando Botero, Claes Olenburg, Tony Cragg, Olafur Eliasson og Anish Kapoor.

Mange av skulpturene er laget spesielt for Kistefos og er direkte inspirert av området, naturen og historien på Kistefos. Verkene spenner seg fra det monumentale til det unnselige, det dypsindige til det lekne.

Skulpturene endrer seg i takt med været og sesongen og gjør at et besøk til skulpturparken er en opplevelse året rundt.

Kunst

Hvert år byr Kistefos på nye kunstutstillinger med anerkjente nasjonale og internasjonale kunstnere i våre to gallerier – The Twist og Nybruket Galleri.

Nybruket Galleri ligger i en av de gamle fabrikkbygningene til A/S Kistefos Træsliperi. Den industrielle arven er bevart og skaper en flott ramme for kunsten.

Sesong – utenom sesong

I sesongens åpningstider er alle fasiliteter åpne. Du kan besøke to kunstutstillinger i The Twist og Nybruket og lære om industrihistorien på Kistefos i Industrimuseet.

Midt i parken finner du en koselige museumsbutikk og kafeen som driftes av Thorbjørnrud Hotell – en av Norges beste lokalmatprodusenter. Kistefos har også klatrepark og andre aktiviteter for de minste.

Sesongen 2021 varer fra 23. mai til 17. oktober.

Skulpturparken kan besøkes hele året og er vakker uansett når du ønsker å ta turen. Merk at skulpturene som inneholder vann vil være slått av på vinterstid.

Her kan du lese mer om Kistefos. 

“Kistefos er en perfekt helgeutflukt, uansett om du er lidenskapelig kunst- og kulturinteressert eller en småbarnsfamilie på jakt etter en hyggelig opplevelse i idylliske omgivelser. Vi har flere ulike aktiviteter for barna, så her kommer timene til å fly!”

Kristin Gamme Helgaker

Send melding til Kistefos

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.