Tips oss om arrangement
Registrer deg gratis her

Kistefos

Kistefos er en flott familiedestinasjon for de som ønsker morsomme aktiviteter på våren, sommeren og høsten. Her finner du en rolig og uhøytidelig stemning, samtidig som det formidles interessant kunst og historie.

Send oss en melding

Fyll ut skjemaet under. Navn og melding er påkrevd, samt enten mobil eller e-post.

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.

Kistefos har noe spennende for alle aldre; både barn og voksne, kun en drøy time fra Oslo sentrum. Besøkende alt fra barnehagebarn til pensjonister.

De historiske bygningene etter A/S Kistefos Træsliberi er innlemmet i Industrimuseet, hvor det gamle tresliperiet er hjertet i den historiske formidlingen. Her får du være med på en levende omvisning hvor flere av maskinene kan startes, som gir en unik opplevelse i Skandinavias eneste intakte tresliperi.

På grunn av dette er Kistefos på Riksantikvarens 10 prioriterte teknisk-industrielle kulturminner i Norge. Dette innebærer at de har et særlig ansvar for å ta vare på og dokumentere det som skjedde den gangen industrieventyret i Norge startet og tømmer var vår viktigste naturressurs.

Kistefos består i dag av 3 deler:

 • Skandinavias største skulpturpark med over 40 skulpturer plassert rundt i den vakre parken ved Randselven.
  Mange av de er stedspesifikke skulpturer. Det vil si at kunstner har vært på Kistefos og laget skulpturene spesialt til dette området. Det er ganske unikt!
  Skulpturparken er en del av de store grøntarealene som tilhører Kistefos, og den inneholder skulpturer av norske og internasjonale samtidskunstnere. Flere av skulpturene gir en interaktiv og leken opplevelse.
 •  Kunstutstillinger, kommer nye hvert år. Kunsthallene heter «Nybruket» og «The Twist» ( siste åpner i september 2019)· Her vises det nye utstillinger hvert år. Utstillingene byr alltid på eksepsjonelle muligheter til å stifte bekjentskap med innflytelsesrike og viktige kunstnere
 • Industrimuseum, dette er den gamle produksjonsbygningen. Opprinnelsen til Kistefos var tresliperiet. Dette er nå Skandinavias eneste intakte tresliperi.
  · Her formidles historien og de besøkende får et innblikk i arbeidsforholdene og hvordan det sosiale livet artet seg på denne tiden.
  · Her blir du tatt med tilbake i tid og kan oppleve en «Levende fabrikk» der maskiner og industrielt inventar i tresliperiet blir satt i drift igjen- og på den måten puster nytt liv i den nedlagte fabrikken

Kafe og butikk

Kistefos har også en koselig kafé, som holder fokus på kvalitet, smak og gode råvarer. Ved siden av kafeen finner du en liten skatt av en butikk. I Butikken bugner det av spennende interiørvarer, godterier, te/kaffe, kvalitets leker, bøker og hyggelige gaveprodukter.

Omvisning

Det er mulig for grupper å bestille omvisning i tresliperiet, i kunsthallen og i skulpturparken.
For bestilling av omvisninger: booking@kistefos.museum.no

Aktiviteter for barn

En flott destinasjon for tur og spennende opplevelser for barn:

Egen aktivitetspark for barn mellom 4-10 år; her kan man prøve seg på klatrenett, kjøre zipline, gå på balansestokk og klatre gjennom tønner. Prøv deg i hoppebingen i tresliperiet og løp deg en tur i hamsterhjulet. Hamsterhjulet er til bruk for barn i alderen 4-10 år i følge med en voksen. Dette hjulet setter i gang et av de gamle reimhjulene i tresliperiet og via reimdrift tenner en lyspære. Dette er eksempel på mekanisk energioverføring- energioverføring som skyldes påvirkning av krefter. Hjulet setter i gang når du går inn i det, så her er det bare å begynne å gå.

Flere av skulpturene innbyr til aktiviteter for barn, og du må selvfølgelig prøve deg i Jeppe Heins «Veien til stillhet». Skulpturens form tar utgangspunkt i vannets bevegelse og skaper en rekke rom med ulike dimensjoner av stillhet: øredøvende stillhet der vannet kommer til fri utfoldelse i fontenen, men også rom for kontemplasjon og konsentrasjon.

En tradisjonell labyrint desillusjonerer, og svekker følelsen av retning og sted. Denne labyrintens åpne form vekker sansene, øker tilstedeværelsen og bevisstgjør oss våre omgivelser.

Kistefos er gratis for barn under 16 år

Alle foto: Didrick Stenersen