Naturhistorisk museum

Naturhistorisk museum i Oslo Ligger i botanisk hage på Tøyen som også er en del av museet. Museet er et skattkammer av objekter fra naturen. Den største attraksjonen er en modell av Tyrannosaurus Rex og det verdensberømte Ida-fossilet.

Naturhistorisk museum er et skattkammer av sjeldne, vakre og rare objekter fra naturen. Blant de største attraksjonene på museet er modellen av Tyrannosaurus Rex og det verdensberømte Ida-fossilet. I tillegg finner du flere dinosaur modeller, gullklumper, månesteiner, sølvkrystaller, fiskeøgler og utstoppede dyr fra Norge og andre deler av verden.

Naturhistorisk museum er en del av Universitet i Oslo og består av Botanisk hage og museumsbygningene i hagen. Museet har landets største samling av innen geologi, zoologi, paleontologi og botanikk. Deres  hovedoppgaver er å forske, oppdatere og vedlikeholde samlingene, undervise skoleelever og studenter, og lage utstillinger og arrangementer som fremmer interessen for naturfagene.

Hagen er en oase i byen med veksthus, fjellhage, vikinghage, urtehage og sansehage. Her har de aktiviteter året rundt og en av Norges beste museumsbutikker og en hyggelig kafé.

Naturhistorisk museum på Tøyen har en historie som løper tilbake til 1812, da kong Frederik 6. ga gården Tøyen som gave til Norges nye universitet. Fra 1999 ble alle enhetene på Tøyen slått sammen til én institusjon – Universitetets naturhistoriske museer og botaniske hage. I 2005 ble navnet forenklet til Naturhistorisk museum (NHM).

Museumsbygning stenger midlertidig: 

Eiendomsavdelingen ved Universitetet i Oslo har i samråd med Naturhistorisk museum besluttet å stenge Robert Colletts hus for publikum fra torsdag 9. desember til 1. mars 2022. Robert Colletts hus huser museets geologiske og zoologiske utstillinger ved Naturhistorisk museum.

Botanisk hage, Klimahuset, museumsbutikken og andre publikumsfasiliteter vil holde åpent for publikum som vanlig.

Klimahuset

I Nordens første utstillingshus om klima og klimaendringer lærer du om hvordan jordas klimasystem fungerer, hvilke konsekvenser global oppvarming har, hvilke løsninger som finnes og hvordan du selv kan bidra.

Klimahuset retter seg spesielt mot ungdom og vil tilby formidling for elever fra ungdomsskole og videregående skole. Amfiet er møteplass for dialog rundt klima og miljø, og huser ulike typer arrangementer. Disse strømmes så langt det lar seg gjøre.

I uteområdene rundt huset formidles kunnskap om vær- og natur til de minste barna gjennom aktiviteter og installasjoner.

Se video og les mer om Klimahuset. 

Naturhistorisk museum tar imot skolebesøk

Gratis inngang for skoleklasser og barnehager. NHM har siden 1960 gitt undervisning for skoleklasser på alle nivå. Skoleklasser kan få undervisning i museene, i veksthusene og i Botanisk hage.

Les mer om skolebesøk her

Åpningstider og praktisk informasjon

Zoologiske og geologiske utstilllinger:

Juni, juli og august: Alle dager 10-17

Alle andre måneder: tirsdag – fredag 11-16

Helger og helligdager: 10-17.

Stengt: 17/5, 24-26/12, 31/12, 01/01.

Botanisk hage:

Oktober – Mars: Alle dager 07-17
April – September: Alle dager: 07-21

Victoriahuset og Palmehuset:

Oktober – Mars: Alle dager 10-17
April – September: Alle dager 10-21

Se alle åpningstider her.

Hvordan komme seg hit:

Alle t-baner til Tøyen, buss 20 til Munchmuseet
Kart

Gratis inngang for alle på torsdager, unntatt Skjærtorsdag, Kristi Himmelfartsdag og i skolens sommerferier i ukene 26 – 33

Se billettpriser

Omvisning i utstillingen «Stein og bein» from Natural History Museum in Oslo on Vimeo.

Lag din egen blomstereng from Natural History Museum in Oslo on Vimeo.

Send oss en melding

Fyll ut skjemaet under. Navn og melding er påkrevd, samt enten mobil eller e-post.

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.