Søk i Aktiv i Oslo

The Viking Planet

Verdens første digitale vikingmuseum åpnet i juni 2019 med mange unike attraksjoner basert på den norske vikingearven. Gjennom banebrytende Virtual Reality-teknologi kan du nå gå tilbake mer enn tusen år i tid.

Ta del i historiene

Gjennom banebrytende Virtual Reality-teknologi kan du nå gå tilbake mer enn tusen år i tid. Gå ombord i et vikingskip og vær vitne til et hyperrrealistisk drama som utspiller seg nært og personlig i VR.

Høykvalitets produksjoner

I samarbeid med Ridley Scotts produksjonsfirma RSA-films og Storbritannias Dimension-studioer, presenterer The Viking Planet verdens første skriptdrama produsert ved hjelp av opptak i volumetrisk virtuell virkelighet.

Oppslukende opplevelser

Med en 270-graders kino, presenterer The Viking Planet overbevisende og originalt Viking-innhold på en måte som aldri tidligere er sett. Gjennom flere interaktive opplevelser kan du utforske emner som: skip og navigasjon, våpen og krig, kvinner i vikingtiden og religion og mytologi.

De har nå også et samarbeid med Vikingskipsmuseet & UIO, og har en egen digital utstilling med skip og objekter på utlån. Vikingskipsmuseet holder stengt frem til 2026, men alle objektene kan likevel oppleves i 3D format på The Viking Planet.

Les mer om The Viking Planet.

Lær på nye måter

The Viking Planet har som mål å forene publikum med vikingtiden på en innovativ og engasjerende måte. Du kan møte vikinghologrammer og utforske de ikoniske tegningene og symbolene fra vikingtiden.

Skolebesøk på det første digitale vikingmuseet i verden

The Viking Planet er et digitalt museum og opplevelsessenter som tar deg med tilbake til vikingtiden.

De har en 270 graders sirkelformet kino som viser filmen Vikingenes liv. Opplev også banebrytende Virtual Reality-teknologi der du er om bord på et vikingskip under et angrep i en kino som er laget som et vikingskip med plass til 40 personer.

The Viking Planet har også flere interaktive opplevelser der man kan sette sammen visuelle elementer og bygge et vikingskip, ruste opp en kriger, lære om kvinners liv og rolle i samfunnet og om religion i vikingtiden.

Les mer om skolebesøk.

The Viking Planet – en spennende arena for eventer

Lanseringer, seminarer, teambuilding eller en middag i flotte lokaler – midt i hjertet av Oslo. The Viking Planet dekker 1600 kvadratmeter og er godkjent for inntil 400 personer. Norvegr med sin 100” skjerm med standard HDMI-utgang, kan rigges til blant annet filmvisninger, debatter eller som møterom.

Les mer om eventer her.

Tradisjon møter teknologi

Utstillingen, ‘Virtual Viking – Innovation and Tradition’, presenterer vikingens arv i sammenheng med moderne teknologi.

En inkluderende tilnærming

The Viking Planet er presentert på norsk, engelsk, italiensk, fransk, tysk, mandarin, japansk, koreansk, portugisisk, russisk, spansk og polsk for å imøtekomme besøkende fra alle deler av verden.

Åpningstider:

Mandag – fredag 10.00 – 17.00
Lørdag – søndag 10.00 – 18.00

Her kan du lese mer om The Viking Planet.

Send melding til The Viking Planet

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.