Søk i Aktiv i Oslo

Botanisk Hage

Vakkert og vitenskapelig. Som en grønn lunge i storbyen er Botanisk hage også et viktig rekreasjonsområde for Oslos befolkning. Her tilbys det omvisninger for grupper, skoleklasser og det finnes arrangerte omvinsinger alle er velkommen på.

Botanisk hage ble grunnlagt i 1814 og er en del av Naturhistorisk museum i Oslo.

Hagen består av arboretet (en samling av norske og utenlandske trær og busker) og flere tematiske hageanlegg; Vikinghagen, Pilehagen, Oldemors hage, Urtehagen, Fjellhagen, Dufthagen og Systematisk hage (som gir innblikk i blomsterplantenes slektsforhold).

Vakkert og vitenskapelig

Samlingene i Botanisk hage omfatter over 5 500 plantearter fra ulike deler av verden, og brukes i undervisning, formidling og forskning. Plantene dyrkes i veksthus og i ulike avdelinger på friland.

Botanisk hage formidler kunnskap om mangfoldet i planteriket og betydningen av at dette mangfoldet bevares. Planter som er truet eller sårbare i norsk natur tas vare på i hagen. Som en grønn lunge i storbyen er Botanisk hage også et viktig rekreasjonsområde for Oslos befolkning.

Omvisninger

Det arrangeres ulike omvisninger og aktiviteter i Botanisk hage store deler av året.

En omvisning tar ca. en time. Den gir en generell innføring i hva Botanisk hage er, dens inndeling i ulike avdelinger, hagens historie, litt om Tøyen Hovedgård, samt selvsagt om trær, blomster og andre vekster med vekt på det som er mest aktuelt for årstiden.

I månedene mai-juni-juli-august arrangeres det gratis omvisninger kl. 12.00 og kl.14.00 hver søndag i regi av Botanisk hages Venner.

I juli og august er det også omvisninger på engelsk kl. 14.00.
 Møt opp foran Lids hus (Botanisk museum), ved den store trappen.

Se oversikten her.

Omvisning for grupper

Representerer du en gruppe, forening eller et firma som har lyst på en omvisning i hagen?
Ta kontakt for booking: https://www.nhm.uio.no/besok-oss/botanisk-hage/omvisning/

Omvisning for skoleklasser

NHMs skoletjeneste tilbyr omvisninger i Botanisk hage med undervisning for ungdomsskoler og videregående skoler. Se skoletjenestens sider for mer informasjon og bestilling.

Se åpningstider for Botanisk Hage her.


Lag din egen blomstereng from Natural History Museum in Oslo on Vimeo.

Omvisning i utstillingen “Stein og bein” from Natural History Museum in Oslo on Vimeo.

Send melding til Botanisk Hage

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.