Teknisk museum

Opplevelser og lekende læring for hele familien med over 100 prøv-selv installasjoner og mer enn 25 temautstillinger i det morsomste og mest spennende kulturhistoriske museet

På Kjelsås i Oslo, kun 12 minutter fra Oslo S, ligger Teknisk museum, hele Norges nasjonalmuseum for teknologi, industri, naturvitenskap og medisin.

Nasjonalt medisinsk museum er en del av Teknisk museum, og der opplever du internasjonal helse- og medisinhistorie og lærer om sykdommer, behandling og sykehusliv gjennom de tre permanente utstillingene God bedring, Usynlige verden og Liv og død.

Oslo vitensenter er også del av Teknisk museum, der du utforsker forbløffende naturvitenskapelige fenomener, ser hvordan kroppen fungerer, får følelsen av fart på en motorsykkel eller i en Porsche 911, forstår matematikkens mystikk, lys og optiske illusjoner, luft, å være på TV, verdensrommets hemmeligheter og mange forskjellige energiformer.

I skaperverkstedene TeknoLab og Teknoteket kan du delta på aktiviteter som 3D-printing, programmering og mye mer..

Spennende aktivitetskalender

Finn utstillinger, omvisninger, aktiviteter, verksteder, Vitenshow og mye mye mer.. helge- og ferieprogrammet, hele året.

Den eventyrlige museumsbutikken

Museumsbutikken på Teknisk museum er verdt et besøk i seg selv. Her finnes annerledes leker eller en gøyal gave, inne- og uteaktiviteter, spill, byggesett, plakater, bøker, læreverktøy, rare dingser, modeller av finurlige oppfinnelser og andre fantasifulle saker.

Tekno kafé og uteområdet

Kombiner gjerne museumsbesøket eller markaturen med noe godt å drikke, lunsj eller middag. Museumskafeen serverer enkle småretter, italienske og greske spesialiteter, hjemmebakte kaker, is og baristakaffe og har egen takeaway-meny.

Her ved Brekkedammen, eller Stilla, er det store gressletter, samt både grunt og dypere vann – noe som gjør stedet ideelt og svært populært for bading. Badeplassen har sannsynligvis det reneste vannet i Oslo, ettersom det befinner seg rett ved utløpet av Maridalsvannet.

Skoleklasser er velkomne til å spise matpakken sin ved et av bordene, mens de snakker om dagens morsomme opplevelser.

Ønsker du å feire bursdagen din på Teknisk museum? Kafeen dekker gjerne til bursdagsfeiringen og pynter med ballonger og serpentiner og serverer egen bursdagsmeny med bursdagskake.

Til Tekno kafé.

Undervisning på Teknisk Museum – Skoletjenesten

På Teknisk Museum har vi aktiv, spennende og relevant læring tilpasset alle aldre.

Vi tilbyr mange undervisningsopplegg for både barnehage, grunn- og videregående skole – alle tar utgangspunkt i læreplanene. I tillegg tilbys Talentsenteret, en oppfølging av realfagsstrategien «Tett på realfag», som ble lagt frem av Kunnskapsdepartementet høsten 2015, samt lærer- og barnehagekurs, etterutdanning i samarbeid med Oslo Met for lærere i skaperverksted og programmering i praksis, og undervisningstjenesten Super:bit, et samarbeid mellom NRK, Vitensentrene i Norge og Lær Kidsa Koding.

Du kan lese mer om skoletjenesten og tilbudene her >>

Fotokreditt: NTM/Håkon Bergseth/Lars Opstad/Thomas Fjærtoft

Send oss en melding

Fyll ut skjemaet under. Navn og melding er påkrevd, samt enten mobil eller e-post.

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.