Kreftforeningens Vitensenter

Kreftforeningens Vitensenter er en arena for opplevelser, forskningsformidling og spennende arrangementer. De har en unik eventarena midt i Oslo sentrum, som kan bli en spennende ramme rundt ditt arrangement, workshop, konferanse, møte, seminar eller foredrag – fysisk eller digitalt.

Opplevelsessenter midt i Oslo sentrum

Visste du at i løpet av tiden det tar deg å lese denne setningen, så har kroppen din produsert 85 millioner nye celler? Slikt lærer du i Kreftforeningens Vitensenter, som er fylt med inspirerende og lærerike aktiviteter. Kreftforskning er et felt som er midt i en revolusjonerende utvikling, og hvert år fremlegges viktige fremskritt innen både kreftbehandling og moderne helseteknologi.

Opplevelsessenteret i Kongens gate 6 i Oslo sentrum viser hvordan kroppens 35 milliarder celler jobber døgnet rundt for at kroppen vår skal fungere – med sin skjønnhet og kompleksitet, mutasjoner og feil. Interaktive installasjoner lærer deg om kroppens mysterier og hvordan kreft kan forstås, forhindres og behandles. Hva er fakta, hva er myter og hvordan kan teknologien hjelpe oss nå og i fremtiden? Her kan du teste dine ferdigheter som kirurg, hjelpe immunforsvaret å bekjempe kreftceller og lære om fantastiske gjennombrudd innen kreftforskning.  Det er utfordrende, underholdende – og helt ufarlig.

Senteret passer for folk fra 13 til 103 år og er åpent alle lørdager og søndager og i skoleferier. Det tilbys omvisning til alle som tar turen innom, eller du kan gå rundt å utforske senteret på egen hånd. Er du med i en forening, en organisasjon eller jobber du med en gjeng nysgjerrige kolleger? Da kan dere bestille gratis omvisning og få en lærerik opplevelse og litt faglig påfyll. Alle installasjoner har tekst på norsk og engelsk.

I helgene arrangeres det ofte inspirasjonsforedrag med mange spennende foredragsholdere. Det arrangeres også worskhops hvor besøkende kan komme innom å perle Kreftforeningens populære fuck cancer-armbånd. Alle tilbud er gratis, og det er gratis å komme inn på senteret.

Se mer på hjemmesiden her.

Skoleklasser på Kreftforeningens Vitensenter

Kreftforeningens Vitensenter tilbyr både gratis skolebesøk til senteret i Oslo, samt digitale undervisningsopplegg. Skoleopplegget passer best for 10. trinn og videregående skole. Alle skoletilbud i er kostnadsfrie og varer i 90 minutter, om ikke annet er avtalt. Oppleggene involverer aktiv bruk av installasjoner i deres interaktive opplevelsessenter.

Les mer om det flotte skoletilbud her.

Utleie av Kreftforeningens Vitensenter

Kreftforeningens Vitensenter er en attraktiv arena og inspirerende møteplass for helserelaterte forskning-, teknologi- og innovasjonsmiljøer i Norge. Her kan organisasjoner, forskere, myndigheter, teknologibedrifter og helseinstitusjoner møtes til konferanser, seminarer, frokostmøter og åpne og lukkede, små og store arrangementer. De leier også ut til webinarer og andre digitale arrangementer.

Lurer du på noe, eller ønsker du å undersøke tilgjengelighet og booke lokaler til hyggelige priser? Ta kontakt via kontaktskjemaet på denne siden eller via deres hjemmeside her. 

Kapasitet ved fysiske arrangementer

Første etasje er godt egnet for både seminar, frokost- og kveldsarrangementer.

– I kinooppsett er det plass til 100 deltakere
– Med småbord er det plass til 50 deltakere
– I underetasjen er det plass til 80 deltakere
– For større arrangementer og mottagelser er det plass til 180 deltakere dersom begge etasjer tas i bruk

Kontakt Kreftforeningens Vitensenter

Kongen Gate 6, Oslo Sentrum
Tlf: +47 21 49 49 21
E-post: post@kreftforeningen.no
www.kreftforeningen.no/vitensenteret

Velkommen!

Send oss en melding

Fyll ut skjemaet under. Navn og melding er påkrevd, samt enten mobil eller e-post.

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.