Søk i Aktiv i Oslo

Kon-Tiki Museet

Besøk Kon-Tiki Museet på Bygdøy og bli inspirert av Thor Heyerdahls eventyrlige ekspedisjoner! Utstilling, omvisninger og spennende foredrag.

Bli inspirert av Thor Heyerdahls eventyrlige ekspedisjoner

Kon-Tiki Museet ligger i vakre omgivelser på Bygdøynes i Oslo. Her finner du mange spennende utstillinger tilpasset for både barn og voksne om de ulike ekspedisjonene til eventyreren Thor Heyerdahl. Om sommeren kan du ta båten til museet fra Aker Brygge og få en fin båttur på Oslofjorden i tillegg til museumsbesøket.

Her kan du oppleve den originale Kon-Tiki flåten som krysset Stillehavet mot alle odds i 1947 i tillegg til at det er en stor utstilling om ekspedisjonen med egen barneutstilling.

Hvem var Thor Heyerdahl? – ulike utstillinger

Thor Heyerdahl (1914-2002) vant verdensberømmelse da han i 1947 krysset Stillehavet med Kon-Tiki. Siden fulgte spektakulære seilaser med sivbåtene Ra og Tigris.

På Kon-Tiki Museet ser du den originale balsaflåten og sivbåten Ra II, samt gjenstander fra Thor Heyerdahl’s spennende ekspedisjoner. 

Thor Heyerdahls ekspedisjon til Påskeøya er beskrevet i en stor utstilling med statuer, gjenstander og unike bilder fra ekspedisjonen i 1955/56 og påfølgende ekspedisjoner i 1986/88. Opplev en 30-meter lang hulevandring med helt unike hulestein fra Påskeøya.

Fra sivbåt ekspedisjonene kan man på Kon-Tiki Museet oppleve Ra II som krysset Atlanterhavet i 1970. Den første Ra ekspedisjonen gikk ikke helt etter planen. Lær mer om dette i en ny stor utstilling som åpnet påsken 2015 skrevet av forfatter Ragnar Kvam jr. Egen barneutstilling der apen Safi -som var med på ferden- forteller sin historie.

Mindre utstillinger omhandler sivbåten Tigris i Det Indiske Hav, arkeologiske utgravninger på Galapagos, reisen til Stillehavsøya Fatuhiva og utstillingen om Thor Heyerdahl viser mindre kjente sider ved mannen Heyerdahl.

I museets kjeller kan du se Kon-Tiki flåten fra undersiden samt en 9 meter hvalhai. Her er også kino med visning av den originale Kon-Tiki filmen hver dag kl. 12.00. (Engelsk) Varighet 67 min. Ellers kortfilm om Heyerdahl.

Billetter kan du kjøpe ved ankomst museet eller hvis du vil spare penger kan du handle online via booking.com. Store besparelser. Gjelder voksenbillett, familie og grupper.

Thor Heyerdahl var også forfatter av 22 bøker og flere av disse var internasjonale bestselgere.

Heyerdahls mest berømte ekspedisjoner

I 1947 krysset Thor Heyerdahl og mannskapet hans ca. 8000 km av Stillehavet med balsaflåten Kon-Tiki. Ekspedisjonen beviste at Polynesia utvilsomt var innen rekkevidde for balsaflåter fra Sør-Amerika.

RA II, bemannet med åtte menn fra åtte nasjoner, seilte fra Safi i Marokko i mai 1970 og nådde frem til Barbados i Karibia 57 dager senere. Heyerdahl viste at ur innvånerne i Sentral-Amerika kunne ha vært influert av sjøfarere med sivbåter fra Den gamle verden i førcolumbiansk tid.

Sivbåten Tigris krysset Det indiske hav fra Asia til Afrika i 1978. Ekspedisjonen beviste at det kunne ha vært kontakt mellom Mesopotamia, Egypt og Indus dalen for tusener av år siden.Tigris ble brent i april 1978 som en protest mot salget av våpen til utviklingslandene.

Skolebesøk

I skoleåret er det gratis inngang for alle skoleklasser. Det tilbys omvisning for grupper opp til 30 elever om gangen.

Museet har erfarne tilgang til erfarne foredragsholdere som har førstehåndskjennskap til Thor Heyerdahls liv og ekspedisjoner. I tillegg arbeider museet i nært samarbeid med både Oslo Guidebyrå og Oslo Guideservice som har guider som snakker de aller fleste språk og som også er godt kjent både med Thor Heyerdahl og Kon-Tiki Museet.

Museet tilbyr også guiding etter ordinær stengetid.

Buss eller båt

Kon-Tiki Museet ligger på Bygdøy i Oslo, og kan nås med buss 30 hele året, samt ferge til Bygdøynes i sommerhalvåret.

Åpningstider mandag–søndag (hver dag)

November – april: 10.00-17.00

Mai: 10.00-18.00

Juni – august: 09.30-18.00

September-oktober: 10.00-17.00

 

Send melding til Kon-Tiki Museet

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.