Søk i Aktiv i Oslo

Norsk Maritimt Museum

Norsk Maritimt Museum er det nasjonale museet for sjøfartshistorie og kystkultur, og ligger idyllisk til på Bygdøynes i Oslo. Her finner du spennende utstillinger og aktiviteter for hele familien ! Museet tilbyr omvisninger til små og store grupper, har et bredt skoletilbud og fantastiske utleielokaler.

Norsk Maritimt Museum (tidligere Norsk Sjøfartsmuseum) ønsker velkommen til spennende utstillinger hele året for hele familien!

Maritimt Museum har flotte utleielokaler, en seilbåt som arrangerer både korte og lengere turer på fjorden. Her er flotte muligheter for teambuilding og firmafester både til lands og til vanns!

Norsk Maritimt Museum er et landsdekkende museum med ansvar for å samle, forske og formidle maritim kulturarv og marinarkeologi.

Museet er rikt på opplevelser og aktiviteter med innendørs og utendørs utstillinger i et unikt maritimt miljø. Gjennom faste og temporære utstillinger, aktiviteter, filmer og publikasjoner får du oppleve kystens kulturhistorie gjennom tidene.

For familien

Norsk Maritimt Museum har spennende aktiviteter for hele familien og hver søndag kan du besøke Barnas Båtverksted og bygge din egen klossebåt.

Les mer om Barnas båtverksted

Bli med og lek i den fantasieggende utstillingen om Chiefen og Sally Jones! Du kan stige ombord i den spektakulære «Queen of Congo» og skuffe kull eller stå til rors.

Les mer om På reise med Chiefen og Sally Jones

I det innendørs båtbassenget kan du kjøre radiostyrte båter. Du kan også prøve deg som reder i spillet «Sjøens motorvei». Hvem av dere er den beste rederen?

Gruppe-, skole- og barnehagebesøk

Museet tilbyr undervisningsopplegg for skoleklasser i tilknytting til utstillingene både ute, inne eller om bord i deres skonnert Svanen.  Oppleggene er varierte og tilpasset ulike klassetrinn og involverer elevene på en aktiv måte.

Alle skoleopplegg er forankret i gjeldende lærerplaner. Museet tilrettelegger særlig for grupper med spesielle behov.

Museet tilbyr omvisninger for store og små grupper i utstillingene, både på dagtid og kveldstid og kan tilpasse omvisningen ut ifra temaønske og interesse.

Les mer her

Barnebursdag

Sjørøver, arkeolog eller båtbygger? Her får bursdagsbarnet og gjestene en unik opplevelse med spennende maritime aktiviteter. I rundt to timer blir det gjort stas på både bursdagsbarn og gjester som får en feiring helt utenom det vanlige.

Det serveres også pølser og brus til barna, kake kan man ta med selv om ønskelig.

Send en henvendelse eller les mer her

Utstillinger

Norsk Maritimt Museum har fire dekk med utstillinger. I tillegg til deres faste utstillinger har de også aktuelle temporære utstillinger.

Sjøveien
Den nyrestaurerte Båthallen fra 1958 er gjenåpnet med utstillingen om livet langs Norges kyst, «Sjøveien». Museet viser igjen deler av båtsamlingen og båtfunn fra de store utgravingene som har foregått det siste tiåret i Bjørvika i Oslo.

Nyhet! Les mer om utstillingen Sjøveien

Vikingtidens båtbygger
Den nye utstillingen «Vikingtidens båtbygger» setter fokus på vikingtidens tradisjonshåndverk og båtbygging.

Her kan du se en av de originale båtene fra Gokstadhaugen, og i tillegg se byggingen av en replika bli gjort for åpen scene i KLINK båtbyggeri annenhver helg!

Nyhet! Les mer om Vikingtidens båtbygger

Les om alle utstillinger her

Leie av SS Svanen – museets egen seilskute

Perfekt for teambuilding – kick off, utdrikningslag eller bare en hyggelig opplevelse med familie og gode venner. Seilskuta tar 25-40 personer.

Bli med på dagstokt med SS Svanen, Norsk Maritimt Museums egen seilskute og store stolthet. Vil du gi dine ansatte, venner eller gruppe en unik opplevelse på Oslofjorden? Kast loss og ta en seilas Svanen. Ønskes kåseri om landskap og kystkultur langs indre Oslofjord? Eller hva med noen maritime aktiviteter som lynkurs i kartlesing og navigasjon, kurs i knoper og knuter, spleising av tau? Tør du klatre til topps i masta?

En seiltur med Svanen er en perfekt ramme for å skape samhold blant kolleger og venner.

Det er mulighet for mat og drikke ombord.

Her kan du lese mer om skuta

 

Send melding til Norsk Maritimt Museum

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.