Oslo Guidebureau

Oslo Guidebureau tilbyr byvandringer av alle slag og sightseeing med buss til f.eks Vigelandsparken og Holmenkollen. De tilbyr også skreddersydde halv- og heldagsprogram for forretningsdelegasjoner og turister.

Opplev Oslo med venner, med gjester, med ukjente, med oss!

Oslo Guidebureau tilbyr byvandringer av alle slag og sightseeing med buss til f.eks Vigelandsparken og Holmenkollen. De tilbyr også skreddersydde halv- og heldagsprogram for forretningsdelegasjoner og turister. De 120 autoriserte Osloguidene snakker til sammen 27 språk.

Oslo Guidebuerau frakter deg rundt med sjåfør i minibuss, buss, båt, sjøfly eller helikopter.

Oslo Guidebureau har satt sammen en god liste for hva du kan gjøre i Oslo.

Her er et knippe av det de kan tilby:

  • Byvandringer av alle slag
  • Sightseeing med buss til f.eks Vigelandsparken og Holmenkollen
  • Skreddersydd halv og heldagsprogram for forretningsdelegasjoner og turister
  • 120 autoriserte Osloguider som snakker tilsammen 27 språk
  • Bil med sjåfør, minibuss, buss, båt, sjøfly og helikopter
  • Måltider og museer
  • Meet and Greet, transfers, hospitalityservice og reiseledere
  • Oslo-inspirasjon fra A-Å

De bruker mye tid på å utvikle nye turer. I år er Ekebergparken nyåpnet, og vi har dyktige guider som kan vise rundt der. Fra litteraturen har vi også kastet oss over Harry Hole og vandrer i hans fotspor og opplever Jo Nesbø sin beskrivelse av Oslo gjennom den kjente politimannen.

Vandreturer

Deres mest populære vandreturer er Kontrastenes Oslo som går på Operaen via Barcode til Grønland, Akerselvas nedre del, Middelalderparken, Hovedøya og Ibsen og Munch. I tillegg har de mange spennende nyheter. De har enda flere turer enn dette og skreddersyr etter ønske, men dette er de mest populære. En vandretur koster kr 150 pr person,- for inntil 3 timer. Man må betale for minimum 14 personer. Et unntak er Amalie Sofie turen som koster 3000kr. På byvandringene er guidene spesialister på hvert sitt tema.

Se forslag til vandreturer her.

Sommerarrangement

Akerselva og ølhistorie

De vandrer fra Nydalen til Mathallen og Øltorget langs en sildrende Akerselva og hører historier om helt kår fra helt andre tider. De kan nesten høre sleggene slå og se svetten renne. Da er det godt å tenke på Øl-smaksprøver som venter over neste bro. Dette er en helaften med vandring, øl-kåseri og smaksprøver.

Bakgårder og takterasser (fra pub til pub)

De starter på Christiania Torv med historien fra 1624, og går rett i bakgården på Gamle Rådhus, huset som har vært både rådhus, fengsel, teater,bolig og restaurant. Neste stopp er takterrassen på Grims Grenka – Q-lounge et stenkast unna. De går over bankplassen til Oslos største takterrasse på Operaen og slutter guidingen der. Hvis Småflaskemuseet er åpent kan de også ta turen innom her.

Bygdøyvandring

De besøker Sætherhytten og hører om Christian Fredrik og Kongsgården og Grev Wedel Jarlsberg. Bygdøy var kjent for sine sjøbad og glamorøse fester. De går forbi Oscarshall, Fredriksborg og passerer Strømsborg hvor de pensjonerte fra hoffet bodde i sin tid. De passerer Holocost senteret og frimuererhjemmet. I dette området bor det mange kjente mennesker og det er flotte residenser både til høyre og venstre. De ender på Bygdøynes hvor fergen kan frakte dere til byen.

2. verdenskrig

Våren 2015 er det 70 år siden 2. verdenskrig endelig var slutt. Verden våknet opp etter mer enn 5 års mareritt. Denne begivenheten markeres på mange ulike vis i hele verden. Her hjemme har bl.a. NRKs TV-serie Kampen om tungtvannet  løftet fram sentral norsk krigshistorie. I anledning 70-årsmarkeringen setter Oslo Guidebureau opp tre ulike guidede turer som omhandler disse epokegjørende årene på aktuelle steder i Oslo.

Vintervandringer

Siden 2008 har Oslo Guidebureau arrangert vandreturer om vinteren for både turister og Oslos befolkning. Temaene varierer litt fra år til år, men felles er at du kan oppleve Oslos severdigheter på en ny måte på vinterstid syv dager i uken. Samtidig kan du gi en lærerik, meningsfull og miljøvennlig julegaver til venner, familie og medarbeidere. På nyåret setter Oslo Guidebureau igjen i gang med faste vandringer til flere av byens historiske steder.

Enkeltpersoner, grupper og vennegjenger som samles etter kontortid får her en fin mulighet til å få en hyggelig og lærerik tur i Oslo. Det er mulig å kjøpe gavekort til Winter Walks.

Oslo Winter Walks er et samarbeidsprosjekt mellom Oslo Guidebureau, VisitOslo og Oslos næringsliv.

 

Send oss en melding

Fyll ut skjemaet under. Navn og melding er påkrevd, samt enten mobil eller e-post.

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.