Søk i Aktiv i Oslo

Vigelandmuseet

Vigelandmuseet er Oslos skulpturmuseum. Her har de hele utstillingen til Gustav Vigeland, samt spesielt utvalgte utstillinger innenfor det tredimensjonale feltet. Det er også mulig å leie foredragsrom og den fantastiske borggården.

Utstillinger

Vigelandmuseet er dedikert til Gustav Vigeland, Norges mest kjente billedhugger. Bygningen er et av landets fremste eksempler på nyklassistisk arkitektur, og ble bygget som atelier og bolig for Vigeland på 1920-tallet. Her bodde han de siste 20 årene av sitt liv. I museets tredje etasje kan man oppleve Vigelands leilighet og urnerommet (etter avtale). Leiligheten er bevart med det originale interiøret fra Vigelands tid.

I tillegg til en fast samlingsutstilling viser museet skiftende utstillinger med historisk kunst og samtidskunst. I hovedsak prioriterer museet kunstnerskap og verk innenfor det tredimensjonale feltet, det vil si skulptur og installasjon, samt videobasert kunst. De legger vekt på å presentere en bredde innenfor dette, både når det gjelder ulike perioder, nasjonalitet, kunstnerskap og teknikker.

Vigelandsparken og borggården

Vigelandsparken er verdens største skulpturpark utført av en enkelt kunstner og er åpen døgnet rundt gjennom hele året. Den unike skulpturparken er Gustav Vigelands livsverk, med mer enn 200 skulpturer i bronse, granitt og smijern. Vigeland har også stått for design og arkitektonisk utforming av parken som strekker seg over 320 mål. Vigelandsanlegget ble i hovedsak ferdigstilt mellom 1939 og 1949.

De fleste skulpturene er samlet i fem større enheter langs en 850 meter lang akse: Hovedportalen, Broen med barneplassen, Fontenen, Monolittplatået og Livshjulet

Utleie

Vigelandmuseet kan tilby vakre arkitektoniske rammer for spesielle anledninger med sin majestetiske foajé, store utstillingssaler og foredragssal. I sommerhalvåret kan også borggården (utendørs) brukes, hvor det er en kapasitet på rundt 600 gjester. Salene kan eksempelvis leies i forbindelse med mindre seminarer, lanseringer, konserter, presentasjoner, bedriftsarrangementer eller private tilstelninger.

De kan også tilby spesialomvisninger og foredrag etter ønske. Generelt gis det ikke tillatelse til bespisning i utstillingssalene, unntatt Foredragssalen. Det tilbys ikke catering og servering gjennom museet, men dersom man ordner det selv er det mulig å ta med medbrakt. Det er også svært populært å invitere til vielse i Borggården for de som ønsker en utendørs og annerledes setting rundt den store dagen.

Omvisning for grupper

Grupper kan forhåndsbestille omvisninger utenom ordinær åpningstid hele året, også på kveldstid.

Det tilbys omvisninger på norsk og engelsk.

Bestill omvisning eller send en forespørsel via henvendelsesskjemaet.

Åpningstider

2. mai – 31. august: Tirsdag – søndag: 10 – 17. Mandager stengt.
1. september – 30. april: Tirsdag – søndag: 12 – 16. Mandager stengt.
Stengt: 1.1, Langfredag, 1. påskedag, 1.5, 17.5, 24.12, 25.12 og 31.12.
Foto:
Bilder fra museet Ivar Kvaal / Vigeland-museet
Bildet av eksteriør Audun S. Eftevåg.

 

Send melding til Vigelandmuseet

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.