Søk i Aktiv i Oslo

Skimuseet i Holmenkollen

Holmenkollen kultur – og turistanlegg er en av Norges mest besøkte turistattraksjoner. Anlegget har åpent 365 dager i året.

Skimuseet

I fjellet under Holmenkollbakken ligger Skimuseet. Museet åpnet i 1923 og er verdens eldste spesialmuseum for ski. Her kan man oppleve 400 år med spennende skihistorie gjennom en uforglemmelig utstilling. Skimuseet eies og drives av Skiforeningen.

Omvisninger:

Skimuseet i Holmenkollen er verdens eldste spesial museum for ski. Omvisningen kan tilpasses gruppens interesse og favner fra polarhistorie, den eldste skihistorien, Holmenkollbakkens historie til moderne hopprenn og langrenn.

Deres kunnskapsrike guider gir deg en unik opplevelse i Kollen, og vi kan skaffe guider på alle språk. Omvisningen inkluderer en tur i hopptårnet.

Omvisninger skoleklasser

Skoleklasser er hjertelig velkommen til å bli med på omvisninger i Skimuseet. De tilbyr gratis guide til skoleklasser som ønsker en omvisning. Gratis guide forutsetter at våre museumsformidlere er tilgjengelig.

Alle klasser må betale inngangsbillett til Skimuseet.

Kollensvevet :

Kollensvevet er en zipline som fører deg fra bakkens topp ned til enden som om du skulle hoppet med ski under beina. Herfra kan du nyte ferden med den samme fantastiske utsikten og flyfølelsen som hopperne i Kollen har!

Selve linen er 361 meter lang og høydeforskjellen mellom topp og bunn er på 107,5 meter.

Utsikten over Oslo by må sies å være byens beste! Kollensvevet har åpent fra slutten av mars til oktober.

Kollensvevet er en aktivitet for små og store, grupper, enkeltpersoner, som en teambuildingsaktivitet eller som start på utdrikningslaget.

Skisimulator:

Via kamera festet både til hjelmen og skiene til Tom Hilde under prøve-VM i Holmenkollen 2012, gir simulatoren deg et innblikk i hvordan det er å sveve utfor i den nye Holmenkollbakken.

Skisimulatoren tar deg også med utfor løypene i Beaver Creek, sammen med en av verdens beste utfor-alpinister. Simulatoren har plass til 12 personer samtidig og tar ca. 5 min.

Hopptårnet

Fra hopptårnet får du kanskje Oslos beste utsikt over byen og marka. Tårnet ruver 64 meter over bakken og du får kjenne litt på følelsen hopperne har før de setter utfor.

Det er felles billett for Skimuseet og hopptårnet.

Utleie av lokaler

Skimuseet har mange flotte lokaler til utleie. Disse kan kombineres med aktivitetene ovenfor. Hva med å starte eller avslutte med en flott middag i eksklusive lokaler?

Butikk og kafé

Når du besøker Skimuseet kan du også sette den ned i den nyoppusede kafeen og nyte en kopp kaffe og noe godt til. Det finnes også to unike souvenirbutikk.

Foto 1 i slide: Christian Haukeli
Foto 3,4,5,9 i slide: Andreas Bache Wiig

Send melding til Skimuseet i Holmenkollen

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.