Søk i Aktiv i Oslo

Norsk Ballettinstitutt avd. Oslo

På Majorstua har Norsk Ballettinstitutt et hyggelig dansestudio. Her tilbys hovedsakelig kurs for barn/junior i barnedans, klassisk ballett, jazzdans og hip hop.

Alle føtter kan danse

Skolens motto er «alle føtter kan danse». Skolen tilbyr profesjonell danseundervisning for barn fra 3 år og oppover. NBI driver med dans som kunstform og setter profesjonalitet, trygghet og danseglede høyt på klassene som tilbys.

Alle elever fra 4 år og oppover får lov til å være med på skolens elevforestillinger, og skolen har også et stort dansekompani for skolens mest dedikerte og flinkeste elever på NBI Lillestrøm.

Ballettinstituttet har over 900 elever til sammen på sine fire skoler på Lillestrøm Kultursenter, på Idrettens Hus Nordbyen på Stovner, på Løren skole og Majorstuen i Oslo.

Mer informasjon om skolen finnes på Norsk Ballettinstitutts nettsider.

Norsk Ballettinstitutt avdeling Oslo tilbyr:

  • Liten og stor 2-4 år (med en voksen)
  • Danselek 3-4 år
  • Barneballett 4-6 år
  • Profesjonell danseundervisning for barn
  • Klassisk ballett / jazzdans / hip hop (fra 6 år og oppover)
  • Moderne dans
  • Klassisk ballett og jazzdans for voksne

Danselek 3-4 år

Dette er de første skrittene inn i dansens verden for veldig mange. Kurset er for de aller minste på 3-4 år, og vektlegger en lystbetont lek med flere av dansens mange temaer.

Det hele skal være en lystbetont og danseglad time, som er ment å være en myk innføring i noen av ballettens mange kvaliteter.

Se mer.

Liten og stor 2-4 år

“Liten og stor” er et kurs hvor barn og voksen danser sammen hver danseklasse.

Klassen består av utforskning, lek, sang og musikk. Vi danser til forskjellige musikksjangere og man får prøve trinn og øvelser fra forskjellige dansestiler. De voksne er like aktive i timen som barna, og man får sjansen til å lære sammen.

Se mer.

Barneballett 4-6 år

Bevegelsene trenes inn gjennom enkle øvelser og lek, hvor barna får brukt sine kreative evner. Øvelsene utvikler kroppsbevissthet, konsentrasjon og koordineringsevne. Kurset går uten foresatte inne i salen.

Se mer.

Klassisk ballett

Klassisk ballett tilbys fra 1. klasse og oppover. Klassisk ballett er den strengeste og vanskeligste danseformen innen all scenedansen, men også den vakreste, synes mange. Klassisk ballett gir et ypperlig grunnlag for all annen dans.

På disse klassene legges all basistrening for dansere inn med kroppsposisjoner, fotarbeid, koordinasjon, fleksibilitet og styrke. I tilegg jobber man fram grasiøse bevegelser og en lyrisk fremtoning.

Klassisk ballett er den opprinnelige danseformen innen scenedans, og kombinerer teknikk med morsomme trinn og kombinasjoner. På de høyere nivåene har vi også tåspissundervisning.

Jazzdans

Passer for elever som ønsker å trene opp ferdigheter og forståelse for dans som kunstform. Jazzdans er en dansestil som kjennetegnes av rytme, energi og mange morsomme trinn, danset til både eldre og den nyeste popmusikken. Både teknikktrening og masse danseglede!

Fra 1. klasse og oppover.

Hip hop

Hos Norsk Ballettinstitutt kan barn og ungdom fra 1. klasse og oppover lære seg dagens tøffeste danseform. Timen inneholder mye fartsfylt moro, utfordrende dansetrinn og masse bra musikk – en flott og krevende dansetime for både gutter og jenter!

Moderne dans

I moderne dans kombinerer man det lekne med det dansetekniske. Moderne dans kan romme mye ulikt og er et samlebegrep på det som også kalles samtidsdans.
Denne timen krever en basiskunnskap innenfor dans, og tilbys fra ca. 11 år og oppover.

Dansekurs for voksne

NBI tilbyr også danseundervisning for voksne i klassisk ballett og jazzdans. Det er aldri for sent å prøve noe nytt eller ta opp igjen gamle kunster!

Mer informasjon om skolen finnes på Norsk Ballettinstitutts nettsider.

Send melding til Norsk Ballettinstitutt avd. Oslo

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.