Søk i Aktiv i Oslo

Norsk Ballettinstitutt avd. Oslo

På Majorstua har Norsk Ballettinstitutt et hyggelig dansestudio. Her tilbys hovedsakelig kurs for barn/junior i barnedans, klassisk ballett, jazzdans og hip hop.

Alle føtter kan danse

Skolens motto er «alle føtter kan danse». Skolen tilbyr profesjonell danseundervisning for barn fra 3 år og oppover. NBI driver med dans som kunstform og setter profesjonalitet, trygghet og danseglede høyt på klassene som tilbys.

Alle elever fra 4 år og oppover får lov til å være med på skolens elevforestillinger, og skolen har også et stort dansekompani for skolens mest dedikerte og flinkeste elever på NBI Lillestrøm.

Ballettinstituttet har over 800 elever tilsammen på sine tre skoler på Lillestrøm Kultursenter, i Lørenskog (Visperud) og på Majorstua i Oslo.

Norsk Ballettinstitutt avdeling Oslo tilbyr:

Mer informasjon om skolen finnes på Norsk Ballettinstitutts nettsider.

  • Danselek/barneballett for barn 3-4 år og 4-5 år
  • Profesjonell danseundervisning for barn
  • Klassisk ballett, jazzdans og hip hop for barn fra 6 år og oppover
  • Moderne dans
  • ”En sjanse til å danse!” – gratis dansekurs en søndag hver måned.

Barnedans

Danselek 3-4 år
Barnedans 4-5 år

Barnedansen er preget av enkle øvelser og lek. Øvelsene utvikler barnas kroppsbevissthet, konsentrasjon og koordineringsevne og danner basis både for klassisk ballett og jazzdans. Passer bra for både gutter og jenter.

Klassisk ballett

Klassisk ballett tilbys fra 1. klasse og oppover. Klassisk ballett er den strengeste og vanskeligste danseformen innen all scenedansen, men også den vakreste, synes mange. Klassisk ballett gir et ypperlig grunnlag for all annen dans.

På disse klassene legges all basistrening for dansere inn med kroppsposisjoner, fotarbeid, koordinasjon, fleksibilitet og styrke. I tilegg jobber man fram grasiøse bevegelser og en lyrisk fremtoning.

Klassisk ballett er den opprinnelige danseformen innen scenedans, og kombinerer teknikk med morsomme trinn og kombinasjoner. På de høyere nivåene har vi også tåspissundervisning.

Jazzdans

Passer for elever som ønsker å trene opp ferdigheter og forståelse for dans som kunstform. Jazzdans er en dansestil som kjennetegnes av rytme, energi og mange morsomme trinn, danset til både eldre og den nyeste popmusikken. Både teknikktrening og masse danseglede!

Fra 1. klasse og oppover.

Hiphop

Hos Norsk Ballettinstitutt kan barn og ungdom fra 1. klasse og oppover lære seg dagens tøffeste danseform. Timen inneholder mye fartsfylt moro, utfordrende dansetrinn og masse bra musikk – en flott og krevende dansetime for både gutter og jenter!

Forsommerkurs

Ønsker du å teste ut om dansekurs er noe for deg/ditt barn? Skal ditt barn begynne på skolen til høsten og lurer du på hvilket dansekurs dere skal melde på videre?

Over 4 tirsdager i mai-juni holder Ida Sofie kurs som kanskje kan gi dere svar!

Les mer om de ulike kursene. 

Moderne

I moderne dans kombinerer man det lekne med det dansetekniske. Moderne dans kan romme mye ulikt og er et samlebegrep på det som også kalles samtidsdans.
Denne timen krever en basiskunnskap innenfor dans, og tilbys fra ca. 11 år og oppover.

Mer informasjon om skolen finnes på Norsk Ballettinstitutts nettsider.

Kontakt Norsk Ballettinstitutt avd. Oslo

Fyll ut skjemaet under.

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.