Søk i Aktiv i Oslo

Hiphop-kurs i Oslo og Akershus

Hiphop er navnet på en bestemt bestemt stilart og dukket opp som danseform på slutten av 70-tallet og danseformen innen Hip Hop ble svært populære på begynnelsen av 80-tallet.
Hophop er en musikkform og en danseform, men også en kultur og en egen livsstil for mange mennesker. (Se også vår side om rap, hvis du har lyst til å lære deg å rappe)

Den gang da Hiphop handlet om å finne glede og mening med livet gjennom kreativ utfoldelse og positiv adspredelse fra det tøffe ”ghetto” livet.
Sitat Huynh/Herrera. Les hele artikkelen >>

Hiphop – populær danseform med mange stilarter

Hip Hop er en dansestil som kommer fra gaten og under begrepet Hip Hop finner du mange ulike stilarter: For eksempel Locking, Popping, Electric Boogie, Breakdance, New Style, House dance, Ragga Hiphop, Latino Hiphop

Breakdance er den mest kjente stilarten.

Hip Hop er altså både en samlebetegnelse for mange stilarter, og en egen stilart. Breakdance er den mest kjente av stilartene og stilarten er svært populær. Vi har derfor laget en egen side om breakdance.

Les også om streetdance >>

Vil du lese mer om dansehistorie og opprinnelsen til dagens populære danseformer kan du lese vår artikkel om Jazzdansens historie >>