Søk i Aktiv i Oslo

Den Norske Ballettskole & Akademi

Den Norske Ballettskole & Akademi tilbyr en rekke kurs innen dans og teater; elitetrening innen klassisk ballett, samt ballett, teater, breakdance, funkjazz, moderne dans, musikaldans og barnedans. Alder; 2-18 år.

Den Norske Ballettskole & Akademi – Happy On Stage!

Ved Den Norske Ballettskole & Akademi (DNBS) – med mottoet “Happy on Stage!” – kan du velge mellom en rekke utvalg av kurs innen dans og teater: klassisk ballett, teater, breakdance, funkjazz, moderne dans, musikal dans, barnedans på forskjellig nivå. Enten du ønsker å trene en gang i uken, eller du ønsker å satse på en karriere innen ballett eller teaterkunsten, med opp til 6 dager med trening i uken.

Gjennom undervisningen får elevene oppleve hvordan «hele mennesket» ivaretas da både menneskesinnet og kroppen stimuleres og utvikles. Elevene utvikler sine kreative egenskaper, bevegelsesglede, innlevelse, konsentrasjonsevne og trygghet til seg selv og egne prestasjoner, noe som er med en gjennom hele livet. Visjonen til Den Norske Ballettskole & Akademi dreier seg om mer enn danse- og teater undervisning. For å skape og kunne presentere seg selv på en scene, kreves utvikling av alle livets grunnelementer; både intellektuelle, filosofiske, følelsesmessige og fysiske egenskaper. Ved å utfordre seg selv i undervisningen, rustes man for suksess, og ikke bare som danser eller skuespiller, men i livet generelt.

Den Norske Ballettskole & Akademi tilbyr en god, helhetlig trening, være seg om man vil trene en gang i uken eller satse mer profesjonelt.

Klassisk ballett med det russiske ballettsystemet – Vaganova metodikken

Den Norske Ballettskole & Akademi utdanner elever på et internasjonalt nivå etter det russiske ballettsystem – Vaganova metoden – som har produsert verdens ballettstjerner gjennom 300 år.

Elevene får trene med topp internasjonale pedagoger fra de store ukrainske og russiske akademier/Operaer og får være med på spennende forestillinger, konkurranser og studieturer til utlandet. De legger til rette for de som ønsker å satse på drømmen sin. Elevene får rikelig med sceneerfaring fra en tidlig alder og får utfordret seg innen repertoire fra kjente balletter. Inn i denne treningen ligger også moderne dans/improvisasjon og et samarbeid med “IKYA meditasjon”.
Hos Den Norske Ballettskole & Akademi får elevene store sjanser til å vise seg på internasjonale konkurranser, og en utdanning som åpner muligheten til å jobbe nasjonalt og internasjonalt. Flere er allerede internasjonale prisvinnere og er tilbudt jobber i Norge og i utenlandske kompanier. Flere har kommet inn på verdens aller mest prestisjefylte akademier.
Hvert halvår vises uforglemmelige forestillinger der alle som danser ballett får delta, på alle nivåene!

Elevkompanier ved Den Norske Ballettskole & Akademi

Elevkompaniene VersaStyle, Element Soul Crew, Forestillingsgruppa og Teatergruppa, gir elevene mulighet til å ha noe å strekke seg etter da kompaniene er et springbrett ut i en profesjonell karriere. Undervisningen er tilrettelagt for å gi en solid utvikling og forankring i breakdance, moderne dans, jazzdans, teater og musikal. I tillegg til undervisningen får elevene ekstraoppdrag som gir mulighet til å trene og jobbe med anerkjente koreografer. Elevene får opptre i spektakulære elevforestillinger både til sommer og jul. Vi legger stor vekt på at elevene skal få rikelig med sceneerfaring, da det er viktig for elevenes karriere.
Tidligere elev fra Element Soul Crew er i dag blant annet danser i KingWings crew. For audition til kompaniene, vennligst ta kontakt med ledelse.

Samarbeidspartnere

Den Norske Ballettskole & Akademi samarbeider tett med Operaen i Donetsk, Ukraina og Kunstnerisk leder Vadim Pisarev. Ballettelevene får både trene, delta på forestillinger og konkurrere gjennom ulike studieturer.
DNBS samarbeider med Norges Astma og Allergiforbund for å tilrettelegge for barn og unge som har behov for ekstra oppfølging. Med ballettpartiene ”På tå hev” får barna muligheten til å utfordre seg fysisk innen sjangeren ballett og utvikle en bedre holdning, kroppsbeherskelse og kontroll over sin egen kropp og pust. Medlemmer av NAAF får rabatt ved disse kursene.

Valdres sommerballett

Valdres sommerballett er en sommerskole i klassisk ballett for unge talenter i samarbeid med Valdres sommersymfoni. Undervisningen foregår i naturskjønne omgivelser i fjellheimen i vakre Valdres og arrangeres av Den Norske ballettskole.

Intensjonen er å samle norske og internasjonale ballettalenter slik at de kan få profesjonalisering og inspirasjon fra medelever, pedagoger og andre ballettpersonligheter.
Valdres sommerballett viderebringer røttene fra sommerskolen i Hemsedal i 1997, 1998, 1999 og 2000 der unge talenter trente med ledende pedagoger fra Vaganova akademiet i St. Petersburg og Bolsjoj akademiet i Moskva, slik som Irina Trofimova, Elena Stsjertsnova, Sofia Golovkina, Tatiana Galtzeva, Inna Dorofejeva.
Blant de unge elevene som deltok har flere utviklet seg til prisvinnere og internasjonalt annerkjente dansere, slik som Daniil Simkin, Andrej Pisarev, Denis Tsjerevjtsjko, Jerlin Ndudi, Maria Kotsjetkova, Maria Tsjugaj.
Blant gjestedansere som opptrådet på ballettgallaen kan nevnes Sergej Filin, Vadim Pisarev, Inna Dorofejeva, Maria Alexandrova, Anton Boitsev, Elena Sjtsjertsnova, Elena Glurjidze, Andrej Ivanov, Dmitrij Simkin, Aidar Akhmetov.

Samarbeidspartnerne er:

Valdres sommersymfoni, Talent Norge, IKYA meditasjon, Oppland fylkeskommune, To The Pointe BP, Lukoil, Sparebankftiftelsen.

Foto på siden: Stian Schioldborg, www.magentastudios.no

Send melding til Den Norske Ballettskole & Akademi

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.