Søk i Aktiv i Oslo

Barnedans og danselek i Oslo og Akershus

Barnedans, danselek og miniklubber – Kjært barn har mange navn

Byens ballettskoler og danseskoler har tilbud til barn i alle aldre, tilbudene til de minste kalles for barnedans, danselek og Miniklubb, for å nevne noen…

Dette er et tilbud til danseglade barn i alderen 3-7 år. Aldersgrensene varierer noe fra skole til skole, så det må du sjekke. Noen steder kan de små begynne å danse allerede når de er to, andre steder må barna vente til de er fire. På noen danseskoler danser foreldrene sammen med barna, som på Kirkenær Ballettskole og andre steder danser barnet alene.

Prøvetimer

Aldersgrensene er imdilertid ofte fleksible. Det kommer an på hvert enkelt barn og hvor modent det er. Det krever en del av den lille piken eller gutten å gå fra mamma og pappa og inn i dansesalen for danse sammen med andre barn. Mange steder kan dere ta en prøvetime og se hvordan barnet trives.

Danselek – lek er stikkordet

Undervisningen er preget av lek og moro og gir barna en forsiktig introduksjon til det å danse. Det er ofte innslag av sanglek og barna danser til kjente og populære barnesanger. Litt av den dansekolen som mange kjenner vil du fortsatt finne. Barna lærer å danse to og to, oppføre seg pent og kanskje å by opp andre barn ved å bukke og eller neie. Litt god og dannet oppførsel kan komme godt med for de små.