Søk i Aktiv i Oslo

Tangokurs Oslo – Her kan du lære å danse tango

På utkikk etter tangokurs i Oslo og Akershus? Her finner du tilbydere av tangokurs og workshops i tango! Ta med deg partneren og lær tango, eller møt opp på kurs alene og bli kjent med andre danseinteresserte!

Tangoen oppstod i Argentina på 1800-tallet. Det skjedde i havnebyen Buenos Aires blant fattige immigranter, prosituerte og arbeidsledige. Dansen ble slett ikke danset i dannede selskap, men stort sett på bordeller og den var temmelig våget og erotisk. Derfor ble tango forbudt i Argentina, men tangoen ble veldig populær i Europa, særlig i Paris rundt 1910. Tangoen fra Paris utviklet seg etter hver til å bli en stilisert og elegant dans og det er denne formen for tango som danses av sportsdansere.

Les mer om tango som sportsdans

Fra Paris kom tangoen også til Norge. Alt som kom fra Paris ble sett på som fasjonabelt.

Tangokurs Oslo  – flat tango

I Norge utviklet det seg en egen folkeform av tango som bygget på gådansene, fra bygdene. Disse dansene, som er de vanligste festdansen i Norge, fikk navn som subb, tråkk og vanlig. Folkeformen av tango i Norge er gådans til tangomusikk. Dette kalles gjerne for flat tango.

Tangoen kom tilbake til Argentina
På 20-30 tallet vendte tangoen hjem fra Europa og tilbake til sitt Argentinske hjemland. Den argentinske tangoen hadde sin gullalder fra 30-årene til 50-årene.

Den argentinske tangoen har opplevd en gigantisk blomstring de siste årene. Det hevdes at dette skyldes lengsel etter intimitet og en musikk som taler til hjertet. Den har et mer lidenskapelig og improviserende uttrykk enn den tangoen som utviklet seg i Europa og USA. Tango er lett å lære, men man blir aldri utlært.

Til tross for dens rykte som en melankolsk dans, så fanger tangoen mange sinnsstemninger. Født av livets erfaringer i bakgatene i Buenos Aires steg tangoen fra en beskjeden begynnelse til overklasse-soaréer i Paris. Likevel forble bakgatenes barer dens sanne hjem blant folkene som hadde gitt den liv…

«…Tangoen er en trist tanke som lar seg danse. Tango er lidenskap og smerte. Tango danses for deg og den du danser med, ikke for de som ser på. Tango danses av én kropp med fire ben. Tango ligger ikke i føttene, men i hjertet…»