Søk i Aktiv i Oslo

Floating Oslo

På jakt etter floating Oslo? Aktiv i Oslo har på denne siden samlet aktører i Oslo som tilbyr floating. Det er ganske nylig at floating er blitt tilgjengelige for allmennheten. Men behandlingen har eksistert i lengre tid og ble utviklet av NASA som har brukt flytetangene under opptreningen av astronauter.

En flytetank er en hul tank fylt med vann og 540 kg salt (magnesiumsulfat) per 900 liter vann. Det er så mye salt at du flyter, og har null sjangse til å gå under vann. Du legger deg i denne flytetanken som gjør deg helt vektløs og helt uavhengig av tyngdekraften. Det som gjør dette så effektivt er at opplevelsen senker hvilepulsen og reduserer stresshormonene i kroppen. Musklene får slappe helt av og alt som spenner de begynner å slippe taket.

En time i en flytetank kan sammenlignes med 3-4 timer søvn.

Helsefordeler ved floating

I Sverige er floating blitt svært populært. Her blir til og med studenter tilbudt floating enkelte steder. På Karlstad Universitet er det gjort forskning om helsefordelene flyting gir. De har bevist at regelmessig flyting kan redusere plager og smerter som kommer av stress. Dette er plager som depresjon, angst og utmattethet. Under forskningsprosjektet ble resultatene slik: Etter syv uker med behandling var 22 % smertefri, 56 % merket en klar forbedring. 19 % av de i prosjektet merket ingen endring og 3 % ble verre.

Det var 180 personer som deltok i prosjektet. Professor i Psykologi Torsten Norlander er mannen bak forskning er også tydlig på at flyting likevel ikke skal brukes alene som behandling.

Her kan du lese om forskning ved floating som er gjort av Karlstad Universitet >>

Finn spa i Oslo her >>