Søk i Aktiv i Oslo

Når åpner Oslo igjen?

I fjor brakdebuterte COVID-19 og dekorerte hele verden med blodrød pensel, full av panikk og stengte dører. Vår nydelige, lille hovedstad har begynt å åpne igjen, og vi skimter endelig lyset i tunellen.

Når åpner Oslo? Karl Johans gate

Når åpner Oslo?

Vel, det ble ikke de store lettelsene til 17.mai slik vi ønsket oss, jammen ble det pøsevær i tillegg, men det er allikevel gode nyheter som opptar topp-plasseringen i Norges største aviser og blant florerende facebook-poster. Vi beveger oss sakte, men sikkert nedover den fargerike restriksjonsskalaen, og ut av små kohorter. Fra rødt, til gult og etterhvert til grønt. Juli blir tilnærmet normal (sing HALLELUJA) om regjeringens gjenåpningsplan for Oslo slår til.

Vi alle håpet at viruset hadde kort holdbarhetsdato, men det har vært mye fravær fra framdrift.

17.mai 2020 var vi sikre på at 17.mai 2021 skulle bli normal – vel, for lengst har vi innsett at viruset ser ut til å veksle mellom to gir: rasende og ustoppelig. Det har flere ganger gått mot lysere tider, men raskt blitt skyggelagt igjen av solide porsjoner smitteøkning. 

Nå ser det derimot virkelig lyst ut. Vaksiner stikkes under huden på tusenvis av nordmenn hver eneste dag, og skal vi tro de nedadgående smittetallene – ser det ut til at gjenåpningsplanen holder ord denne gangen.

Barnehager og skolen har allerde trappet ned til gult nivå, og butikker og kjøpesentre har åpnet igjen.

Resten av landet venter på oss, like mye som vi venter på dem. Vi snakker selvsagt om serveringssteder, restauranter, kafeer, museer, kinoer, teatre, idrettsarenaer, treningssentre og annen kulturvirksomhet. Vurderingen for videre gjenåpning av de ovennevnte skjer 20.mai. 

Hvilket betyr: Du kan endelig begynne å tenke i baner av å planlegge hvor ferden skal gå når dørene åpner for fullt igjen. Snart skal vi få møte mer enn stengte dører, steingrunner og stille gater, men vi anbefaler å booke bord eller plasser tidlig, det er allerede lagt opp til å bli sprengt kapasitet og lange ventelister når klarsignalet kommer. 

Her kan du orientere deg litt rundt hva Oslo har å by når hovedstaden ønsker gjester velkomne, og du kan også ta direkte kontakt med mange av de ulike stedene (som venter med åpne armer).

Enn så lenge kan det ikke legges skjul på at Oslo er vakkert på tross av stengte dører. Byen er tross alt et massivt utendørs museum. Ta en titt > her < for en fullspekket guide over utendørsaktiviteter både lokale og besøkende burde oppleve minst to ganger.

Vi runder av med store smil, sommerfugler i magen og dobbel-kryssede fingre! Det skal jammen bli godt å kunne bumpe borti en ukjent igjen og si “oi, beklager”.

Vurderingen 20.mai ser slik ut: (kilde: VG.no)

 • Skjenking til kl. 22.00, med krav om matservering
 • Treningssentre og lignende
 • Breddeidrett for voksne
 • Idrettshaller og andre innendørs idrettsanlegg, samt tillate inntil 20 personer på innendørs trening og fritidsaktiviteter for barn og unge til og med videregående skolealder
 • Kultursteder som ikke har arrangementer, som museer, gallerier og bibliotek
 • Forestillinger og lignende i skoletiden for barn og unge på kulturinstitusjoner
 • Fritidsklubber for inntil 20 personer om gangen
 • Gudstjenester, bønnesamlinger, bryllup, vielser, dåp og lignende ritualer med inntil 20 personer samlet når det er faste sitteplasser

Per nå er det tillatt med:

 • Inntil ti personer i private hjem
 • Utendørs arrangementer for inntil 10 personer
 • 20 deltagere på organiserte idretts- og fritidsaktiviteter utendørs, for barn og unge under 20 år