Søk i Aktiv i Oslo

Prøv kajakkurs i sommer!

Sponset innleggSjoa-Kajakksenter-6

Prøv kajakkurs i sommer!

Lyst til å lære å padle? Nå begynner endelig kurssesongen for Sjoa Kajakksenter.– Vi gleder oss til å ta imot mange nye elever denne sesongen, sier Anett Sjursheim ved Sjoa Kajakksenter.

Torsdag 26. Mai er det kursstart hos Sjoa Kajakksenter. Her har de holdt kurs siden 1997. På kursene er det fokus på trygghet i kajakk og det å få inn riktig padleteknikk og å lære seg å lese elvene. Man kan ofte velge mellom to eller tre dager med kurs. Anett er imponert over hvor mye folk lærer på to dager.

– Det er noe annet enn oss som lærte å padle før det fantes kajakkurs. Vi brukte flere somre på å lære det som læres over to dager på et kurs. Det er mye teknikk, og alt blir veldig mye lettere når man får det riktig inn fra begynnelsen, forteller Anett.

Tid til hver enkelt

Kursene er for alle fra omtrent 13 år uten noen øvre aldersgrense. Det blir kun tatt imot små grupper per kurs. Hvert kurs har maksimalt seks elever og to instruktører.

– Det gjør at vi kan tilrettelegge kurset ut i fra elevens ståsted og har mer tid til hver enkelt elev forteller Anett.

Etter endt kurs får man «våttkort» sertifisering hos Norges Padleforbund. Det gjør at man slipper å ta kurset om igjen dersom man skal bli medlem i en klubb. Alle instruktørene ved Sjoa Kajakksenter har høy kompetanse, lang erfaring fra elv og mange sertifiseringer, bla. instruktørutdannelse, førstehjelp og elveredning.

Fokus på sikkerhet

På kursene tilbyr de godt og sikkert utstyr til elevene.

– Bra utstyr er en viktig del av en god padleopplevelse. Et av målene våre å gi hver enkelt elev det beste av det beste, sier Anett.

Hun forteller at de ønsker at alle som kommer dit og tar kurs skal føle seg trygge.

– Vi ønsker å alltid undervise under sikre forhold. På nybegynnerkursene velger vi rolige elver, ellers blir det mye svømming. Det kan man gjøre på egen hånd, sier Anett og ler.

På dag to på kursene er det fokus på å lese elver og tenke på hvor man bør padle.

– Dette tar selvfølgelig lang tid å lære å lese en elv, men det er veldig godt med en innføring helt i starten, sier Anett.

En del av livet

For Anett har padling alltid vært en stor del av livet

– Jeg har nå padlet i 25 sesonger og for meg er det enorm glede å bare være i elva, sier hun.

Hun forteller om unike naturopplevelser, god trening og bare ha det hyggelig på tur med venner, om det er å surfe på bølge eller sitte og prate. Nå gleder hun seg til å gi dette videre til nye kurselever hele sommeren.

– Bli med! Sjoa er et fantastisk sted å lære seg å padle. Vi lover å ta godt vare på hver eneste en, avslutter hun.

Finn kursdatoene her >>

Les mer på deres nettsider >>

Finn Sjoa Kajakksenter på Facebook her >>