Søk i Aktiv i Oslo

Kajakkurs – sommeren er på hell, men kajakksesongen fortsetter!

Sponset innlegg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sommeren er på hell, men kajakksesongen fortsetter!

Tross typisk norsk og ubesluttsomt vær, er det mange som har tatt ferien i fedrelandet i år og virkelig fått oppleve skjønnheten i norsk natur direkte fra elva gjennom et kajakkurs.
— Det har vært en fantastisk sesong så langt med drøssevis av besøk fra både nært og fjernt, sier Anett Sjursheim ved Sjoa Kajakksenter.

Sjoa Kajakksenter  har drevet med kurs i både livredning og elvepadling siden 1997, og er kjent for kvalitet, sikkerhet og personlig oppfølgning. Anett forteller at de har hatt fulle kurs i hele juli, og nå er fullbooket ut første uka i august, men at sesongen slettest ikke er over enda!

Med flere års erfaring i å skape gode opplevelser for sine kursdeltakere, er Sjoa Kajakksenter et populært alternativ når det gjelder kajakking, og det er ikke rart at de stiller med fulle kurs og at folk stadig kommer igjen.

I trygge hender

For skeptikerne kan Sjoa Kajakksenter rose seg med at det er et stort fokus på instruksjon og sikkerhet.

— Alle instruktørene våre har både pedagogisk utdanning og sertifiseringer gjennom enten BCU (British Canoe Union), ACA (American Canoe Association), NPF (Norges Padleforbund) eller Rescue 3 International, sier Anett som selv har mange års erfaring i tillegg. Det er ingen tvil om at du hos Sjoa Kajakksenter vil bli tatt godt hånd om og er i de tryggeste hender.

Kurs i elvepadling

Sitter du å leser og enda ikke har fått oppleve gleden i elvepadling, er nybegynnerkursene hos Sjoa Kajakksenter et perfekt sted å starte. Ikke bare får du med deg nydelige naturopplevelser, men teknikken du lærer gjør arbeidet lettere og leken enda morsommere.

— Riktig teknikk fra bånn sparer mye tid, sier Anett som stadig overraskes av hvor flinke kurselever er, og hvor langt de klarer å padler på kun to dager.

Kajakksenteret holder selvfølgelig kurs for viderekomne padlere også. Anett mener senterets fordeler er at de har vært i Sjoa lenge, kjenner områdene og elvestrøkene svært godt, og vet mange ulike steder hvor det er fint å padle.

På disse kursene kan du blant annet terpe på teknikk, prøve deg på å mestre den berømte eskimorulla, og ikke minst lære deg å lese elva og linjevalg gjennom stryk.

Elveredning gjennom Rescue 3 Norge

Sjoa Kajakksenter har også dyktige og erfarne instruktører som gir kurs i elveredning. De har instruert både politifolk, ambulansepersonell, og profesjonelle redningsgrupper m.m.

— Vi er veldig flinke på kurs, men dårlige på å selge dem, ler Anett som absolutt har en svært så ydmyk holdning til kajakksenteret som hun er med å driver.

Hun spesifiserer også at selv om de har hatt mange forskjellige grupper på kurs, er elveredning for alle som ønsker økt bevissthet og kunnskap om egen sikkerhet og elveredning.

Alle er velkomne

— Det å se kurselevers fremgang er en drøm, og det er så mange hyggelig mennesker som kommer – og kommer igjen, sier Anett som virkelig har en genuin forkjærlighet for kajakking og har lagt ned både tid og resurser for at andre skal få del i det samme. Hun inviterer og oppfordrer alle til å komme innom på et kurs før sesongen avsluttes.

— Jeg har verdens beste jobb, avslutter hun med et smil.

Finn kursdatoene her >>

Les mer på deres nettsider >>

Finn Sjoa Kajakksenter på Facebook her >>