Søk i Aktiv i Oslo

Åpner bakgården for sommeren

Panorama1

Sponset innlegg

Åpner bakgården for sommeren

Den historiske restauranten Justisen i Møllergata åpner den frodige bakgården for sesongen, med egen lunsjmeny og et innholdsrikt underholdningsprogram.

Restauranten som gjenåpnet i fjor høst, vil fra 12. april ta imot gjester som vil nyte både lunsj og middag over en utepils i bakgården, og lokker i tillegg med kulturelle innslag som jazz og stand-up.

Justisen Restaurant & Bakgård, har vært et elsket sted gjennom generasjon på generasjon, med en historie som strekker seg helt tilbake til 1920-tallet. Da restauranten i fjor høst ble gjenåpnet med et helt ferskt og spennende restaurantkonsept, var det gjensynsglede for mange i Møllergata 15. Både lokalene inne og ute har fått en kraftig makeover, noe som legger til rette for at bakgården skal være et naturlig sted for de som har på en matbit og en utepils i det som blir kalt Oslos grønneste oase.

– Vi Oslo-folk liker å trekke utendørs i takt med at temperaturen stiger, og årets første utepils er nærmest som årets sikreste vårtegn å regne. Derfor har bakgården vår fått en egen meny, så våre gjester kan nyte et hyggelig måltid og en drink i solen. Menyen består av tradisjonelle bistroretter basert på norske råvarer – med en internasjonal twist, sier Kim Søyland, som i tospann med prosjektleder og eier Jama Awaleh står bak gjenåpningen av Justisen Restaurant, Bar & Bakgård.

 

Panorama2

En av Oslos største

Alt ligger til rette for god stemning i bakgården, når sesongen går i gang, for nå skal de også satse på underholdning. Og plass er det nok av – Justisens bakgård er faktisk en av Oslos største, med sitteplass til 130 gjester. Justisen er med andre ord klar for både utepilssesong og 17. mai-feiring.

– I bakgården kan vi ta imot større grupper som er ute etter den stemningsrike kombinasjonen av mat, drikke og god underholdning. Bakgården får en helt egen underholdningskalender for våren og sommeren, og vil by på forskjellige kulturelle innslag. På tirsdager vil det for eksempel være stand-up show, mens gjestene kan hygge seg med jazz på lørdager hvor vi har et eget lørdagsbrunsj-konsept. Jazzbandet har faktisk spilt på Justisen i en årrekke allerede, og er nå representert ved tredje generasjon. Vi håper dette vil være til glede for både gamle stamgjester og nye gjester, avslutter Jama Awaleh.

Hele underholdningsprogrammet blir å finne på www.justisen.no

3

Om Justisen

Justisen var stengt et par år, før den nye eierkoalisjonen bestemte seg for å børste støv av Oslos mest historierike storstue og gjenåpnet 3. november i fjor. For booking av bord, kontakt restaurant@justisen.no eller besøk www.justisen.no.

Justisen stammer fra 1928, og lå den gang i Møllergata 19, ved det gamle Tinghuset. Som nabo til Tinghuset og justis- og rettsvesen forøvrig, var det naturlig at restauranten fikk navnet Justisen. Menyen har opp gjennom årene inneholdt alt fra byens beste hellefisk, til luksussmørbrød og lapskaus. Og det finnes nok heller ikke tall på hvor mange liter med flytende føde som har blitt servert på Justisen opp gjennom årene. I 1984 ble bygningen i Møllergata 19 revet av Staten for å få plass til Regjeringskvartalet. Justisen flyttet da til nåværende beliggenhet i Møllergata 15. På 1820-tallet og utover var hovedhuset i andre etasje hovedsakelig leieboliger. Første etasje har blant annet huset en ostehandel, barberer og frisør, møbelforretning, og et auksjonshus, for å nevne noe.