Søk i Aktiv i Oslo

Åpningsfest: Oslo Klatrepark

klatrepark

Iselin Nordnes Klevstuen (21) i Oslo Klatrepark som holder ofisiell åpning lørdag 7. mai.

Åpningsfest: Opp i tretoppene med Oslo Klatrepark

Lørdag 7. Mai kommer selveste ordføreren for snorklipping i Oslos nye aktivitetspark. En fire år gammel drøm har gått i oppfyllelse for gründer og prosjektleder Kristin Andresen. Et sterkt ønske om å skape utendørs aktivitet i Groruddalen manet fram ideen om en Klatrepark nær Oslo sentrum.

Til helgen åpen Oslo Klatrepark. En helt ny klatrepark i Groruddalen som vil engasjere og underholde store og små. Her kan man boltre seg i sju ulike løyper i tretoppene. I parken har det satt opp gassgriller slik at familier kan ta med seg egen mat og tilbringe hele dagen i parken.

– Noen løyper er tilpasset barn, mens andre utfordrer de som tåler litt ekstra høyde, forteller Gründer og prosjektleder Kristin Andresen

Det har vært mye jobb siden ideen om en ny klatrepark i Oslo ble født i 2012. Andresen forteller om et ønske om å skape et utendørs aktivitetstilbud til barn og unge i området. I 2014 begynte det aktive arbeidet sammen med grunneier og siden i november 2015 har parken blitt bygget på og gjort klar til årets store begivenhet.

«Dette er for barn, ungdom, familier, vennegjengen, utdrikningslaget, korpset og idrettslag som ønsker å gjøre noe sosialt og hyggelig sammen. Dette er en utrolig aktivitet for mestring og samhold. Det er bare gøy.»

Storslagen åpningsfest

Fra klokken 10.00 lørdag 7. Mai vil løypene være åpne. Her vil det være gjemt overraskelser. Er man heldig, og om man leter nøya kan man komme over dagskort til et senere besøk i Klatreparken. Halv ett begynner den offisielle åpningen. I tillegg til at ordfører Marianne Borgen kommer for å klippe snora vil også Rockefabrikken på Stovner komme og spille. Klokken ett vil alle bli ønsket velkommen av daglig leder Frode R. Corneliussen. Deretter blir det mer musikk av lokale rapperen Nalban og det hele avsluttes med marsipankake og mingling. Løypene vil være åpne til klokken 18.00

– Det er jo meldt kanonvær og det er vi så glade for. Alt ligger tilrette for en fantastisk flott åpningsdag, forteller Andresen.

 

klatrepark2

 

En park for alle

En entusiastisk gründer forteller om en utendørs klatrepark i Oslo som skal være for alle.

– Dette er for barn, ungdom, familier, vennegjengen, utdrikningslaget, korpset og idrettslag som ønsker å gjøre noe sosialt og hyggelig sammen. Dette er en utrolig aktivitet for mestring og samhold. Det er bare gøy, sier Andresen.

Responsen på parken har vært overveldende.

– At kommunen har tatt den så godt imot betyr så utrolig mye for oss, forteller hun.

I tillegg har opp mot 600 stykker testet løypene allerede før den offisielle åpningen på lørdag.

– Det er overveldende, sier Andresen.

At de er så sentrumsnære tror Andresen er også en god grunn til at de blir så godt tatt imot.

– Det er absolutt en stor fordel. Vi er sentrumsnære. Tre minutter unna busstasjon. 7 min fra vestlig t-bane. I tilelgg er det sykkelvei hit helt fra sinsenkrysset. Selvfølgelig har vi en ny og flott parkeringsplass for de som kjører, sier hun

Finn Oslo Klatrepark på Facebook her >>

Nettsiden til Oslo Klatrepark >>

Priser og åpningstider finner du her >>