Gjennom vårt nyhetsbrev vil du hver uke bli holdt oppdatert på spennende ting som skjer i Oslo, kunne delta i konkurranser eller vinne kule giveaways. I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.
Bli med på kokkekurs. Italienske Silvana Ciraolo tar med sin mors kokebok og lærer bort deilige italienske retter. Dette blir intime og hyggelige kvelder hvor mat og stemning står i fokus, og selvsagt pasta- og kjøttretter. Det hele skylles selvfølgelig ned med deilig italiensk rødvin.
Kurset er i regi av reisebutikken Nomaden og vil gå over to kvelder hvor du lærer å lage italienske retter på en trivelig liten restaurant på Grünerløkka i Oslo. Når maten er ferdig er det bare å sette seg ned og nyte resultatet. Første kveld blir torsdag 21. november og andre gang torsdag 28. uken etter.
Påmelding: reisekveld@nomaden.no Pris: 1950,- per person
Silvana Ciraolo er fra Sicilia og holder vanlig private timer i italiensk språk og matlaging. Kurset introduserer hun på denne måten:
«An invitation to a succulent taste of my Italia!
Since I first landed on Norwegian soil in 2011, I have enthusiastically shared the beauty and fragrance of Italian culture, language, food, art, architecture – with the Norwegians – through giving courses in Nomaden. My students are great, and I am indeed touched by their keen interest in my boot-formed, often chaotic country.
My Sicilian mother was a great cook! I sincerely believe she could have gained Michelin stars if she had had the opportunity. As a Sicilian housewife, she never had the possibility. But, she wrote all her precious dishes in a neat, handwritten notebook. I am the lucky owner of that treasure, and would very much like to invite you to a cooking class in the honor of my dear mama’s secrets.
I have rented a cozy, intimate kitchen in Grunerløkka. In fact, just the right setting for a group of 8 people. We will cook a 2-dinner course, that brings the sun into the darkness of November.
Benvenuti!»
Første kveld: 1. Aperitif typical Italian – salami, cheese and Sicilian stuffed olives 2. Pasta: Sicilian Pasta «Alla Norma» with tomato sauce, fried eggplant, basil and parmesan 3. Meat: Delicious and delicate meat rolls with the wine, cooked in casserole 4. ½ bottle of red wine
Andre kveld: 1. Risotto with Mushrooms, with different types of mushrooms, very aromatic, typical of northern Italy. 2. Seafood: Peppered mussels and clams in white wine and parsley, typical of Southern Italy. 3. Dessert: “Biancomangiare” with almonds, typical Sicilian pudding, rich in almonds and pistachios. 4. ½ bottle of white wine