Søk i Aktiv i Oslo

Le høsten inn

The-Oslo-Comedy-Festival_frontpage-slide

New York har en. Edinburg har en. Sydney har en. Nå får også Oslo sin. Nordmenn elsker standup og de internasjonale komikerne elsker det norske publikummet. Kjemien er magisk og nettopp derfor står stjernene i kø for å besøke Norge. Da var det på tide at byen fikk sin egen internasjonale humorfestival. Fra 12. til 26. oktober fylles Folketeateret, Oslo Spektrum og Stratos med internasjonale humorstjerner som Michael McIntyre, Kevin Bridges, Fredrik Lindström, Shappi Khorsandi, Danny Bhoy og Russell Howard.

I dag turnerer komikerne som rockestjerner over hele Europa og selger ut arena etter arena. Jerry Seinfeldt solgte ut Telenor Arena, mens Louis CK og Ricky Gervais fyller Oslo Spektrum i sittende format på samme måte som artister som blant andre Leonard Cohen og Michael Buble. «The Oslo Comedy Festival» har derfor ligget i kortene en stund, og den to uker lange latterfesten bringer noen av de største navnene innen komedie til Oslos mest prestisjetunge arenaer.
Her er noen av dem du kan kickstarte høsten med under den første utgaven av Oslo Comedy Festival:

Michael McIntyre: Kanskje den største britiske stand-up komikeren besøker Norge for første gang. Fredag 11. oktober gjester han Trondheim Spektrum og lørdag 12. oktober Oslo Spektrum. McIntyre´s egen evne til å gjøre hverdagsirritasjoner og hverdagssituasjoner til komedie har slått an hos millioner av fans og har gjort han til en av Englands største og mest ettertraktede komikere.

Fredrik Lindström: Komikeren, journalisten, forfatteren, regissøren, programlederen och språkhistorikeren Fredrik Lindström har laget mange tv-serier og skrevet bøker hvor han analyserer svenskene og deres språk. 75 000 personer har sett hans show «Svenskar är också människor!», en enmansforestilling om den svenske mentaliteten. Den er full av gjenkjennelsesmomenter, hverdagsbeskrivelser, overraskende sammenligninger og analyser av politisk korrekthet.

Danny Bhoy: Danny opptrådt på «Live At The Apollo» i Storbritannia og på «The David Letterman Show» i USA. Han har hatt en eventyrlig reise siden sitt første soloshow i 2001. Når han i fjor leverte sitt åttende soloshow foran fullsatte venuer på prestisjetunge Edinburgh Fringe befestet han sin posisjon. Den Indisk-skotske komikeren har gjort stor suksess i Canada, Australia og New Zeland såvel som hjemme i Skottland.

For mer informasjon og program se theoslocomedyfestival.no/
Billetter til de ulike showene kjøpes på www.billettservice.no/