Søk i Aktiv i Oslo

Fem høstferietips

Høsten har for alvor kommet til Oslo, og høstferien er i gang for mange. Enten man er barn, voksen, forelder, student eller pensjonist kan det være vanskelig å finne noe menigsfullt å fylle all tiden med. Aktiv i Oslo har samlet fem tips til aktiviteter i ferien.

 

1. Moro for hele familien på Norsk Teknisk Museum

Alle har vel hørt om Norsk Teknisk Museum. Men det er ikke alle som har tatt turen! I høstferien passer det perfekt å ta turen til Kjelsås for å få med seg de imponerende utstillingene fordelt på fire etasjer og 10.000 kvm. Med et kjempespekter av forskjellige utstillinger for enhver smak er man garantert en aktivitet hele familien vil ha glede av!

 Skjermbilde 2013-09-27 kl. 21.00.26

Les mer om Norsk Teknisk Museum her >>

2. Chance The Rapper (US) på Sawol

Den unge, lovende og svært dykige artisten Chance The Rapper kommer til Oslo, og det midt i høstferien! Enten du er glad i hip-hop eller musikk generelt er denne eksklusive klubbkonserten noe man burde få med seg! Den Chicago-baserte rapperen spås en stor karriere innenfor sjangeren i fremtiden.

Her kan du få mer informasjon om arrangementet og artisten >>

3. Skulpturparken på Ekeberg

På onsdag åpnet den mye omtalte skulpturparken på Ekeberg. Parken inneholder moderne og klassiske skulpturer som ifølge initiativtaker Christian Ringnes er en hyllest til kvinnen. Ja, den er omstridt. Ja, den er kontroversiell. Men er ikke det grunn nok alene til å dra ut i Ekebergskogen å se den selv? Hvis man skulle finne ut av at dette ikke var noe særlig allikevel så er det uansett deilig å være ute i skog og mark.

Les om da Aktiv i Oslo og Christian Ringnes var på tur i Ekebergskogen >>

4. Oslomarka og alt den byr på

Høstferien er perfekt for friluftsliv. Enten i form av trening, dagstur, langtur eller bare en liten svipp for å koble av litt. En ting er sikkert; oslomarka har noe for de fleste. I marka finnes det store muligheter innen jakt og fiske, bær og soppsanking, turstier og friluftsliv generelt. Det er mye å finne på for alle i markas 1600 kvadratkilometer store favn!

På Aktiv i Oslos guide til oslomarka finner du mer informasjon, relaterte sider og guider.

5. Vanndisco i Drammensbadet

Tirsdag 1. Oktober arranger Drammensbadet vanndisco. Dette er en happening de yngste i familien garantert vil ha glede av. Det er et arrangement for barn og ungdom og som kan friste med klatretårn, funball, konkurranser med kule premier og musikk av DJ Sezo. Arrangementet er rusfritt. Barn under 10 år må være i følge med en voksen over 18 år.

Les mer om vanndisco i Drammensbadet her >>

Les om andre aktiviteter på Aktiv i Oslos høstguide