Søk i Aktiv i Oslo

Flytetank i Oslo – reduser stress

float_tank_3_500w

Sponset innlegg om Flytetank i Oslo.

En stressende hverdag i Oslo kan ta på både på muskler og i sinn. En time i fytetank får deg til å slappe fullstendig av og både kroppen og hodet får en velfortjent, effektiv hvil uten belastning på muskler og ledd.

Følelsen av å sveve

I Oslo er det nå to steder du kan benytte deg av flytetank. En flytetank er et slags egg som er fylt med vann og 540 kg salt (magnesiumsulfat) per 900 liter vann. Du legger det i egget og kan forebrede deg på en time i en helt annen verden. Alt saltet gjør at du slipper å anstrenge deg for å flyte. Du blir helt uavhengig av tyngdekraften og dermed helt vektløs. Musklene slapper av og anspenthet får ikke noe annet valg enn å slippe taket.

Forskning: Reduserer stressrelaterte plager

Flytetanken ble opprinnelig utviklet av NASA og de har brukt flyting i lengre tid under opptrening av astronauter. Flytetanken senker hvilepulsen og reduserer stresshormonene i kroppen.

– Det er en utrolig deilig. Mange sovner mens de er i tanken. Du blir helt fri fra anstrengelser og sanseinntrykk. Det gjør at kroppen slapper helt av. En time i en flytetank kan sammenlignes med 3-4 timer søvn, forteller bademaster Ole Magnus Kikut ved Vestkantbadet Spa.

I Sverige er flyting blitt svært populært og på Karlstad Universitet er det gjort forskning om helsefordelene flyting gir. De har bevist at regelmessig flyting kan redusere plager og smerter som kommer av stress. Dette er plager som depresjon, angst og utmattethet. Under forskningsprosjektet ble resultatene slik: Etter syv uker med behandling var 22 % smertefri, 56 % merket en klar forbedring. 19 % av de i prosjektet merket ingen endring og 3 % ble verre.

Det var 180 personer som deltok i prosjektet. Professor i Psykologi Torsten Norlander er mannen bak forskning er også tydlig på at flyting likevel ikke skal brukes alene som behandling.

Se oversikt over ulike SPA i Oslo her >>