Søk i Aktiv i Oslo

Deler ut Stå opp-prisen for 18. gang

Sigrid Bonde Tusvik er en av de fire som er nominert til årets Stå opp-pris.

Sigrid Bonde Tusvik er en av de fire som er nominert til årets Stå opp-pris.

Deler ut Stå opp-prisen for 18. gang

Torsdag 27. mars deles Stå opp-prisen for 2013 ut. Prisen som er komikerenes egen bransjepris, deles ut av Reis Deg Komikerklubb. Den gjeve komikerprisen har blitt delt ut hvert år siden 1997.

– Stå opp-prisen er en godt anerkjent pris som henger høyt hos norske komikere, sier Jånni Kristiansen til Aktiv i Oslo.no. 
Kristiansen er gründer og leder for Reis Deg Komikerklubb, og han er selv stand up-komiker. 
– Jeg ser at prisen motiverer og inspirerer utøverene til å utvikle seg innenfor sjangeren, fortsetter Kristiansen.

Har inspirert siden 1994
Reis Deg Komikerklubb er Norges første og største stand up-klubb, og har i år 20-årsjubileum. 
– Målet med klubben er å spre stand up over hele landet, rekruttere og inspirere potensielle komikerer, og bidra til forståelse av stand up som sjanger, forteller Kristiansen. Han forteller også at han ser at stand up gror veldig i Norge for tiden. 

Fire nominerte
Årets nominerte til Stå opp-prisen er Sigrid Bonde Tusvik, Lars Berrum, Christoffer Schjelderup og Vidar Hodnekvam. Juryen som skal bestemme hvem av disse som stikker av med prisen består av Jånni Kristiansen, Jonas Kinge Bergland, Ruben Krantz Kringstad og fjorårets vinner, Dag Sørås. I tillegg til juryen kan medlemmene i Reis Deg Komikerklubb stemme på sin favoritt. 
– Når vi skal bestemme oss for hvem som skal nomineres ser vi på hva den enkelte komikeren har gjort innenfor sjanger gjennom året som har vært, forklarer Kristiansen. 

Sigrid Bonde Tusvik
– Sigrid har en kombinasjon av femininet, kvasshet og engasjement som er utrolig befriende. Hun utvikler seg hele tiden og hviler seg ikke på at hun er kjent og profilert i media og er kanskje den mest vågale komikeren i Norge. Hun er fryktløs og brutalt konkret på sine meninger, og hopper ut i dagsaktuelle temaer som så vidt har nådd nyhetsdesken og avisredaksjoner før hun snakker om det på scenen, skriver Reis Deg Komikerklubb på sine nettsider. 

Lars Berrum
– Lars er en uforutsigbar og fokusert komiker. Han har en type materiale som ingen andre komikere kan gjenfortelle, og hvert show kan føles som en begivenhet. Det umiddelbare kan ved første øyekast virke som et kaotisk tog av en scenekunstner med en tilsynelatende improvisert tekst. Etterhvert erfarer man at det er et klart mål og en bunnlinje man lar seg imponere av, og ler. Mannen er genuint morsom og så uredd på scenen at det er kun en fin linje som skiller det fra total galskap, og at han har fullstendig kontroll gjør det hele ekstra morsomt. 

Christoffer Schjelderup
– Christoffer har en stil og energi som det er vanskelig å overse, enten du liker det eller ikke. Han er en av de mest genuint kompromissløse komikerne i landet. Han kan gjøre hverdagslig observasjoner om til en kombinasjon av intenst hat og komisk gull. Hans humor krysser det underfundige med det faktabaserte og dypt interessante og dras til absurde høyder med en umåtelig bra timing.

Vidar Hodnekvam
– Vidar er en svært fokusert, ambisiøs og målrettet komiker. Han har en åpen og nysgjerrig tilnærming til det å stå på scenen, og leverer stand up folk kjenner seg igjen i med gode og morsomme poenger. I 2013 har han turt å utfordre seg selv og publikum med ny tekst på jevnlig basis. Denne innstillingen til sjangeren har gjort han til en dreven og trygg komiker som er meget lett å like på tvers av kjønn og aldersgrupper.

Prisutdelingen og show finner sted på Josefines Vertshus. Konferansierene for kvelden er Jon Niklas Rønning og Ole Morten Aagenæs.