Søk i Aktiv i Oslo

Uteservering i Oslo – 15 trendy steder du burde besøke denne sommeren 2021

Uteservering i Oslo har alltid vært en stor del av jakten på sommer og solstråler i byen, men i år er den større enn noensinne. 

Du slipper å spankulere mange skritt før du ser nærmeste uteservering i vakre, lille Oslo. Her finner du en ikke så liten oversikt over noen av Oslofolkets storfavoritter hvor de unner seg både god stemning, noe godt i glasset og frisk, nydelig mat – med kokker i verdensklasse. 

Restaurant Salome

Restaurant Salome har gjenskapt både venetiansk mat og stemning i Diagonalen i Bjørvika, ved siden av Deichmanske Bibliotek og rett overfor Operaen. Venezia har en egen måte å spise på; bit over en rekke småretter eller nyt sjømat i ypperste verdensklasse akkompagnert av uforglemmelige vin. Med en av norges ledende autoriteter på italiensk mat, Dag Tjersland, er Salome en restaurant hvor mat og vin er behandlet og laget med sjel og kjærlighet. Restauranten er en kombinert bacaro og trattoria. En bacaro er en venetiansk vinbar, og i trattoriaen serveres klassiske venetianske retter.

“Vi brenner for de gode opplevelsene som føles i hele kroppen og som får sjelen i godt humør. Her får du den ekte og genuine følelsen av å være i Italias Venezia.” – Restaurant Salome

Les mer om Restaurant Salome >> trykk her

Restaurant Salome

Hos Alma

Om hjemmekoselig uteservering har en destinasjon, finner du den hos Alma – restauranten føles virkelig som å komme hjem til noen. På denne kjærkomne nabolagsrestauranten på Harbitz Torg på Skøyen senker du skuldrene mens samtalene blomstrer til nydelig mat fra både hav og land som tilfredsstiller smaksløker og ganer til både voksne og barn. Her kan du svinge innom når som helst i deres åpningstider finnes, det alltid ekstra plasser.

 “Hos Alma vil videreføre følelsen av raushet og varme, om det er med hele familien, vennegjengen eller en forretningsmiddag.” – Hos Alma

Les mer om mer om Hos Alma >> trykk her

Hos alma uteservering i oslo

COYO

Dette er mildt sagt en opplevelsesverdig meksikansk delight på kaikanten ytterst på Sørenga – toppet med taco og tequila for de som ønsker det. Velsmakende og fancy drinker er en del av konseptet til COYO, og med slående utsikt blir ikke bare ganer og smaksløker tilfredsstilt – øynene hviler over også på nydelig interiør – kun et hopp fra havet.

Les mer om COYO >> trykk her

COYO uteservering i Oslo

MAD at Bar

MAD at BAR er et stort smil. Dette sjiktet, “Modern American Diner” i Oslo, går MAD inn i med strålende glans. Både atmosfæren, spreke drinker, saftige burgere, himmelske østers og uforglemmelige mini tacos sklir over bordene til alles fornøyelse. MAD har gjenskapt det suksessrike amerikanske kjøkkenet, og drysset på med mer eksklusivitet og nydelige smaker. En umiddelbar slager i et av Oslos mest trendy områder – Vulkan. Vulkan Taket – har du ikke vært der, har du garantert hørt om det. Her omfavnes du av nydelig utsikt, stemningsfull musikk, frodige dekorasjoner og sommerfryd på sitt aller beste. 

Les mer om MAD at Bar >> trykk her

bar vulkan takterrasse 2

Prindsen Hage

Prindsen Hage har noe for alle og enhver med sine fem ulike foodtrucks – Bindaas, Kaal, Copine Café, Good Mood Street Food og La Piada  – og disse foodtruckene er ikke til å kimse av. Maten er nydelig! Dette er en fantastisk bakgårdsoase midt i Oslo sentrum. En slags røff og herlig hagestemning, perfekt for alle – også for barnefamilier. Både kombinasjon og formel er sabla god, og den organiske, naturnære estetikken er helt deres egen. I Prindsen Hage kan du slappe av i sola, nyte grønt gress, høre på humlesus og samle fregner på nesa i koselige omgivelser sammen med venner og familie. Like populært er det for en fredagspils og hverdagslunsj med venner eller kollegaer, kanskje en formiddagstur med barna som sover i vognen etter trilletur med barselgruppa.

Les mer om Prindsen Hage >> trykk her

Amazonia by BAR

Amazonia by BAR tar et autentisk slag for eksotisk natur og smaker fra Sør- og Latin-Amerika. Det hele oppleves som å vandre inn i en frodig og gastronomisk gullhage. Bokstavelig talt et kort steinkast fra Oslofjorden, for ikke å glemme direkte utsikt over himmelen hvor solen først står høyt, før den vakkert går ned. Med idyllisk plassering på Tjuvholmen hviler havet, arkitektur og himmelen som et slående bakteppe. Dette magi og Osloidyll på sitt ypperste – rett ved vannkanten. Amazonia by BAR er stedet hvor omverdenen utenfor forlates til fordel for å utforske og nyte hver eneste spennende smak og detalj. Våg å la menyen lede deg i ulike og spennende retninger. 

Les mer om Amazonia by Bar >> trykk her

Amazonia by BAR uteservering i Oslo

FYR Bistronomi og Bar

Med idyllisk plassering, egen oase og uteservering, og interiør som et lunt og kobberrikt eventyr, er det hele som å vandre inn i kjelleren til en kulinarisk fransk château langs Oslos vakre vestkantperle – Hegdehaugsveien. Hele sommerhalvåret har FYR – uten minste tvil – en av de aller fineste uteserveringene i Oslo. Her finner du bord under de varme solstrålene hele kvelden, så vel som bord under frisk skygge fra flotte trær om det er å foretrekke. Start måltidet med en magisk cocktail som letter stemningen i solvarmen, mens du sitter få meter unna Hegdehaugsveien – i det som er og virkelig føles som en skjermet, privat og solrik hage. 

Les mer om FYR Bistronomi og bar >> trykk her

FYR bistronomi og bar uteservering

Østbanehagen – Opland Burger & Steak

Østbanehagen tilhører Opland Burger & Steak og er en gave til alle streetfood, biff- og burgerelskere i Oslo. Nydelig mat og drikke, og sentralt i hjertet av Oslo.

Hva er mer tilfredsstillende enn følelsen av å ta en saftig jospergrillet burger med begge hendene og dykke inn for en første bit mens sausen drypper ned på tallerkenen? Eller å kjenne kniven skli igjennom biffen før kjøttstykket på gaffelen (tilberedt akkurat slik du ønsker det) avslører det alle smaksløker lengter etter? Opland Burger & Steak sine retter er langt mer enn et appetittvekkende syn, det er en nydelig matopplevelse – en du kommer til å ville gjenta – mange ganger. Du finner denne perlen et kort steinkast fra den berømte Tigeren utenfor Østbanehallen.Les mer om Østbanehagen og Opland Burger & Steak her >> trykk herØstbanehagen

Jakobs Hage

I Jakobs Hagen er det herlig stemning og ofte live musikk – noe som har vært savnet i lang tid nå. Menyen er full av godsaker som gjerne legges på kullgrillen. Med Kulturkirken Jakob lyssatt i kullissene og gitarstrofer utover sommerkvelden er du garantert en lun og fin stemning med noe godt å spise, og ikke minst noe godt i glasset.

Les mer om Jakobs Hage >> trykk her

jakobs hage 6

Colonel Mustard

Om sommeren, til lyden av lett fontene og vann som renner ut i et lite fossefall, finner du Colonel Mustard sin store og solrike uteservering i Oslo. Den sentrale plasseringen er upåklagelig, men enda bedre er kjøkkenets spilleregler; mat fra bunnen av og kvalitetsrike råvarer. De jukser ikke for å komme i mål med maten – og det merkes gjennom hvert eneste tygg. Dette er kvalitet! For ikke å glemme utvalget av drikkevarer – her får du til og med Schous øl på fat, en lys ølsort som har vært borte fra markedet i mer enn 20 år. 

Les mer om Colonel Mustard >> trykk her

colonel mustard uteservering

Christiania Takterrasse

Plassert i frimurerlosjens gamle lokaler, et steinkast fra Stortinget, ligger denne skatten av en takterrasse sentralt til – med utsikt over Karl Johans Gate, Stortinget og Spikersuppa. Christiania har brukt den siste tiden på å utvikle en ny drikkemeny med flere spennende samarbeidspartnere, og ser med det frem til fullt kjør på takterrassen gjennom sommeren.

Les mer om Christiania Takterrasse >> trykk her

Christiania Takterrasse

KULLT

I sommersesongen er det fantastisk utsikt fra KULLTS tak, utover mot Honnørbryggen og Oslofjorden, med stor uteservering i Oslo der du kan nyte sommerdagen. Kullt tar spill og moro på største alvor med seks shuffleboards, biljardbord og tre flipperspill, og god musikk fra DJ både fredag og lørdag. Med Nordens største kullgrill – innendørs – er det både begivenhetsrikt og spennende å være på KULLT. Dette er venners og kollegaers favoritt, og det finnes ingen tvil om at kombinasjonen av kvalitetsrike råvarer, kjøtt fra in-house modningsskap, rikt utvalg av mat og drikke, spill og moro, samt øl fra deres eget bryggeri, Amundsen bryggeri, har gjort KULLT til et trekkplaster i Oslo.

Les mer om KULLT >> trykk her

SALT

SALT har alt. Ikke bare rimer det – det er sant. Det startet som et kunstprosjekt og ble etterhvert kjent for både badstuer, utekino, kulturscene og kaldtvannskulper, men det stopper ikke der. På SALT finner du beduintelt med vannpiper, kafé, bar og nynorskbibliotek, åtte matvogner med hvert sitt matkonsept, to isboder og et marked for håndverkskunst. Det er en fryd! En sann fryd langs langkaia, også kjent som havnepromenaden. Med Oslofjorden som nabo og den beste utsikten over Operaen, er det ikke en ting du mangler på SALT. Her kan du sette av flere timer uten å gå lei. Forresten, pils og reinsdyrkebab er en killer kombo!

Les mer om SALT >> trykk her

Lekter’n

Hele Oslos sommerfavoritt flyter på vannet langs Aker Brygge. Her kjenner du på duften av sjømat, grill og Oslofjorden i et og samme drag. At Lekter’n har Oslos beste beliggenhet er det ingen tvil om; Lekter’n er både Kongen og Dronninga av Aker Brygge! Livlig, hyggelig, idyllisk og begivenhetsrikt er bare fire av mange beskrivende ord. Restauranten har en noe helt særegent over seg, en egen stemning- og trivselsfaktor du ikke finner noe annet i sted i Oslo. Hva er vel bedre enn utendørs hygge omringet av bølgesus, gode venner og urbant liv?

Les mer om Lekter’n >> trykk her

Lektern uteservering

Pacifico by El Camino

Uteserveringen til Pacifio by El Camino på Aker Brygge byr på en av bryggas aller beste plasseringer og utsikter. Her finner du urban og havnær trivsel som hviler helt på toppen. Oslos deilige fjord, fantastisk atmosfære, herlig musikk og Pacifios kvalitetsrike meksikanske mat er ingenting mindre enn en vinnende kombinasjon. Lyslenker, meksikanske farger, frodige planter og duften av hav til et og ti tygg av ditt skreddersydde måltid er en sikker innertier. 

Les mer om Pacifico by El Camino >> trykk her

Pacifico el camino aker brygge