Søk i Aktiv i Oslo

Miniøya – barnas festival

Miniøya 2012 fristet med variert underholdning for barn i alle aldre, og mange unge fant veien til Tøyenparken på åpningsdagen av kultur- og musikkfestivalen for barn og unge.
Miniøya er en festival for barn og unge som arrangeres i Tøyenparken årlig. Foto: Ksenia Novikova, Aktiv I Oslo.no (CC-lisens | Flere størrelser)

Pønk-musikk og Fantorangen i skjønn forening

Miniøya arrangeres tredje år på rad og programmet byr på variert underholdning for unge i alle aldre, begge dagene festivalen pågår. Åpningstimene tyder på at arrangementet blir en suksess i år også. 

[include filepath=”/inc/social-buttons.php”]

Louise Winness Prestgard synes det er fantastisk at årets Miniøya har åpnet for publikum.
Louise Winness Prestgard

I 2011 kom over 12 000 barn, unge og voksne på festival i Tøyenparken, og årets Miniøya lover å være enda bedre. Louise Winness Prestgard virker litt stresset, men glad når hun møter oss like etter at Miniøya åpnet for publikum. I går kom ikke arrangørene seg hjem før langt på natt – en million småting måtte gjøres før åpningsdagen.

 – Yr.no har vært favorittnettsiden min etter Miniøya, forteller Prestgard. Arrangørene får ikke styrt alt, men regnskyene ser ut til å være på vikende front. Tøyenparken er klar for besøk.

Det er flere scener, aktivitetsstasjoner og matboder på Miniøya, som på andre festivaler. Høyden på møblene er imidlertid noe lavere enn vanlig. Miniøya er en festival eksklusivt for barn og unge med øvre aldersgrense 16 år. De betyr at eldre besøkende må komme i følge med barn.

– Vi tar barn på alvor i alt vi gjør. Miniøya skal ha like høy kvalitet som festivaler for voksne, og vi håper det er et sted hele familien koser seg. Dette er ikke et arrangement hvor voksne ser på barna fra sidelinja, men noe man gjør sammen, sier Prestgard. Hun legger til at det er stor bredde på underholdningen, barn klarer å avgjøre hva de liker selv. Dermed er både rockeband og barnestjerner booket.

Sjarmerende festival

Det er uvisst om det er barn eller voksne som setter mest pris på ansiktssminke. Sjarmerende små løver, prinsesser, feer og gotere kan ha bidratt til at undertegnede konstant smilte fra øre til øre på Miniøya. Det var flere stands med ansiktssminke i parken, og mange barn fant veien dit. 

 Det var mange stands med ansiktssminke på Miniøya i Tøyenparken. Maja (6) sammen med mamma og Emil (3) besøker Miniøya for første gang.
Mina (f.v.), Alma, Nora. Maja og Emil (bildet t.h.) var blant barna som ble sminket på Miniøya.

Emil (3) er på Miniøya med mamma og søster Maja (6). Han gleder seg til å se rockeband, men sukkerspinnet mamma har lovet står også høyt på lista. Det er første gang familien besøker Miniøya, og mamma forteller at de foreløpig er fornøyd med opplevelsen:

– Pappa og jeg går alltid på Øya i Middelalderparken, mens disse er hos barnevakt. Mens dette er barnas festival og de koser seg.

Emil (3) på Miniøya i Tøyenparken.
Emil (3) vet hvordan man poserer for fotografen.

Pippi på Miniøya

Også Samsaya, Honningbarna, Fantorangen, Bare Egil og deLillos skal underholde barna i løpet av helgen, og ungene gir litt forskjellige svar på hvem de gleder seg til å se mest. Før Pippi Langstrømpes opptreden er det for øvrig hun som avtegner seg som barnas favoritt. Mange velger å passe på plassen sin nærmest scenen mellom åpningsshowet og Pippi for å se den rødhårede heltinnen på nært hold.

Barna venter på Pippi på Miniøya 2012.
Kommer ikke Pippi snart, da?

Under åpningsshowet lærte barna hvordan festivalpublikum skal klappe og juble, og det gjør de når Pippi opptrer. Hun skal holde flere forestillinger i parken i løpet av dagen, og også i morgen.

Pippi Langstrømpe på Miniøya 2012 Pippi Langstrømpe på Miniøya 2012.
Pippi engasjerer barn med både dans og sang på Miniøya.

Minifestivalsjefer i styret – ny tradisjon

Erlend Andreas Krognes (7) og Christine Sylling Clausen (10) kan ta noe av æren for at Miniøya 2012 er vellykket. Minifestivalsjefene har være med på flere møter, og kommet med forslag til hvilke aktiviteter og artister skal være på Miniøya. 
Minifestivalsjefer - Miniøya 2012: Christine Sylling Clausen og Erlend Andreas Krognes
Minifestivalsjefene

– Det er mye jobb å være minifestivalsjef. Vi har, for eksempel, skrevet diplomer til alle artister, frivillige og samarbeidspartnere, sier minisjefene.

Christine og Erlend har ikke alltid vært enig underveis i arbeidet med Miniøya 2012. Sushi og Justin Bieber har visstnok ført til diskusjoner innad styregruppa, men nå som festivalen er i gang, gleder de seg til å se resultatene av sitt arbeid.

– Bare Egil skal bruke mitt kostyme når han opptrer, forteller Erlend. Det var Erlend som ønsket Bare Egil til Miniøya, i likhet med sushi, som er en ny rett på festivalmenyen i år.

BILDER – Noe for enhver smak:

Molly (1) og Matilda ser Pippi opptre i Tøyenparken under Miniøya.
– Stemningen er god, ikke så kommers som på andre arrangement, og det er flott. Alt er tilpasset barn. Miniøya har absolutt lykkes i å finne noe for alle og vi har kost oss, til tross for litt regn, kommenterer en familie.

Olea (1) ser gigantiske levende bamser på Miniøya. Olea (1) blir venner med "bamsene" i Dyreparken på Miniøya.
Olea (1) var noe skeptisk til de store ”danse-bamsene” på Miniøya, men de ble fort venner.

Klatreveggen for modige barn - Miniøya 2012, Tøyenparken, juni John (7) prøver klatreveggen på Miniøya.
I Tøyenparken var det også en klatrevegg for modige barn. John (7 år, t.h) var en av klatrerne.

Danseforestilling i Tøyenparken, Miniøya 2012 Luka (8) og pappa Ad ventet ut regnet i teltet. Tøyenparken, Miniøya 2012, 9. juni
Regnet gjorde at det etter hvert ble umulig å sitte på gresset, men det var fortsatt god stemning blant publikum. Luka (8) og pappa Ad (bildet t.h.) ventet ut regnet under et telttak, før de fortsatte med dagens program.

Nye besøkende strømmer inn inngangsporten til Miniøya når Aktiv i Oslo forlater festivalen.
Når vi forlater festivalen er regnskyene igjen på vikende front, forhåpentligvis for godt, og nye besøkende strømmer inn inngangsporten til Miniøya. Arrangementet pågår også i morgen.

Se flere bilder fra Miniøya 2012 på Flickr >>

Les mer om Miniøya på festivalens hjemmeside >>

 

LES OGSÅ:

Miniøya og WiMP lanserer MiNiWiMP

Dagen før dagen for Miniøya 2010 

Miniøya gledet 8000