Tips oss om arrangement
Registrer deg gratis her

Sommer - Aktiv I Oslo.no med guide til sommeren

Guide til sommeren i Oslo og Akershus

Sommer i Oslo er fantastisk, og i sommer står det mye på programmet i hele byen! Her kan du holde deg oppdatert på hva som skjer.

Her er Aktiv I Oslos guide til sommer-Norge. Sommer i Norge er verdens beste sommer. De lyse juninettene forvandler landet til et eventyr. Å ha noe godt i glasset eller nyte et bedre måltid på en av restaurantene  på Aker Brygge, Tjuvholmen eller nye Sørenkaia.

Det blir også arrangert en rekke festivaler i Osloområdet, det er forestillinger for barn og voksne, utendørs konserter – og livet kan rett og slett nytes utansett hva slags interesser du har.

Lite slår også en båttur på Oslofjorden. Inviter med venner eller familie på en uforglemmelig båttur. Bli inspirert i oversikten under. For barna arrangeres det også mye. Både sommerleirer og familiearrangementer.

 • Åpen sommerbar i hele juli

  I hele juli holder Kolonihagen Frogner åpent både inne og i bakården. Her kan man gjennom sommeren kan nyte forfriskende drikke og en matbit i svale omgivelser.

  Les mer
 • Årringer i stein - Vandreteatret på Akershus festning

  Bli med på en vandring gjennom 700 års historie på Akershus Festning. Profesjonelle skuespillere og publikum forflytter seg rundt på festningsområdet og på veien møter du kjente skikkelser som Dronning Margrete, Knut Alvsson og Henrik Wergeland, og mindre kjente, som motstandsmenn, straffanger og Husjomfru Gerda.

  Les mer
 • Sommerquiz på Lekter'n

  Hver tirsdag i sommer arrangeres det sommerquiz kl. 18:00 på Lekter’n.

  Les mer
 • Båttur Oslo

  Båttur Oslo - Her finner du båter som tilbyr båttur på Oslofjorden. Oslo har charterbåter i alle størrelser, og fjordturer med alt fra selibåter til RIB.

  Les mer
 • Uteservering Oslo

  Hvis været er slik vi ønsker oss at det skal være, kan bypåsken i Oslo ofte by på årets første virkelig hyggelige utepils. Hvis du leter etter et hyggelig sted med uteservering, kan du sjekke vår guide til uteservering i Oslo.

  Les mer
 • Festivaler Oslo

  På jakt etter gode festivaler i Oslo? Her ønsker vi å gi deg et bredt spekter med ulike festivaler i Oslo, eller med en kort kjøretur fra Oslo.

  Les mer
 • Sommerleirer

  Sommerleir kan være så mangt, og det finnes mange forskjellige tilbud. Det finnes sommerleirer for barn og unge, sommerkurs i dans og sommerskoler med alt fra matte, til drama og sirkus på timeplanen. På denne siden finner du en oversikt over alle slags arrangører av sommerleir.

  Les mer
 • Museum Oslo

  Mange museer i Oslo holder åpent på sommeren. Mange tilbyr også gratis omvisninger både på norsk og engelsk.Få oversikt over ulike museer i Oslo her!

  Les mer
 • Frognerparken

  Frognerparken er, med sine 467 mål, den klart største parken i Oslo indre by. Parken inneholder skulpturanlegget Vigelandsparken av Gustav Vigeland. Sør i parken ligger Oslo Bymuseum, og i øst ligger Frognerbadet og Frogner stadion.

  Les mer
 • Åpning av Lucky Bowl - Vinn helaften for 10 personer

  Bowling i sommer? JA! Du må teste ut nye Lucky Bowl på Veitvet bowling!

  Les mer
 • Stratos åpner dørene for Sommeråpent

  Hver sommer åpner Stratos dørene for publikum med det tradisjonelle Sommeråpent på Oslos tak. I år starter det tirsdag 26. juni, og varer helt til lørdag 18. august.

  Les mer
 • Sommer i Son

  Sommeren 2018 blir ekstra spennende! Som Spa feirer 10 år og har satt sammen et program som går hele uken i sommerferien! Nyt blant annet tropiske rytmer, mat og drikke hver tirsdag, herlig akustisk musikk på torsdager og deres populære blåskjell med sprudlende drikke i helgen. Gjelder perioden 25. juni-5. august.

  Les mer
 • Lag kunst inspirert av Andy Warhol og Edvard Munch i Bjørvika

  Kunsthall Oslo og Munchmuseet inviterer til gratis grafikkverksteder hver lørdag og søndag i skoleferien. Her kan du bli inspirert og bedre kjent med begge de store kunstnerne, og få lage dine egne kopier av Warhols og Munchs mest kjente trykk.

  Les mer
 • En Reise i Mummidalen

  Bli med på en reise inn i Mummis forunderlige verden – nå i Norge! La barna bli med inn i en magisk verden. Alle fra fire år kan delta sammen med en voksen.

  Les mer
 • Sommertilbud på spennende escape game!

  I The Gatsby Maze får du og dine venner reise tilbake i tiden og stoppe verdenshistoriens «Bad Guys» før de slår til. Med Skuespillere og VR-briller i tillegg til de vanlige Escape Room-elementene er dette en opplevelse helt utenom det vanlige!

  Les mer
 • Bad hele sommeren for 499,-

  Hjemme i sommerferien? Bad så mye du vil! Perfekt for alle barn som er hjemme i sommer. Ubegrenset tilgang hele skoleferien!. Gyldig fra 20.06.-19.08.2018.

  Les mer
 • Fotball-VM på Kontraskjæret

  På Kontraskjæret ved Akershus festning kan du se VM-kampene på utendørs storskjerm med tusenvis av andre fotballfans!

  Les mer
 • Fotball VM på SALT

  Her vises alle kampene gratis i Árdna, Langhuset eller begge to samtidig. I helgene er det sauna session i Árdna, inngangsbillett til saunaen koster 195,- og kan kjøpes i døra eller på TicketCo. Da vises fotballkamper i 70+ varmegrader fra kl. 15-21 fredag, lørdag og søndag.

  Les mer
 • Bobler og Gatemat

  Hver fredag i juni inviterer Kolonihagen til afterwork på Kolonihagen Frogner; Bobler og Gatemat. Kjøkkensjef Jørgen serverer varianter av klassisk gatemat som matches med edle dråper, til fast pris.

  Les mer
 • Melissa Horn på SALT

  Svenske Melissa Horn har sjarmert oss nordmenn i senk og fredag 3. August står hun og fullt band på utendørsscenen på SALT art – music, Oslos nye kulturarena på kaikanten vis á vis Operaen, bare få minutters gange fra Oslo S.

  Les mer
 • Piknik i Parken

  15. juni - 17. juni 2018! Piknik i Parken 2018 blir en heidundranes fest med god stemning og den samme intime stemningen som alltid. Med håndplukkede artister fra øverste hylle blir ikke dette bedre!

  Les mer
 • Ta turen til Latter for stand up i sommer

  I bakgården på Latter kan man nyte både mat, drikke og underholdning i hele sommer! Det blir DJ’s og nye, morsomme komikere hver uke.

  Les mer
 • Omvisning i Botanisk hage 2018

  Hver søndag fra mai til august er det gratis omvisning i Botanisk hage kl. 14.00.

  Les mer
 • Sjokoladebesøk på Freia

  Glad i sjokolade? I Freialand er det mye man kan oppleve, og vinterferien har de et tilbud som vil passe de aller fleste.

  Les mer
 • Omvisning i NRK

  Få en morsom og lærerik opplevelse i de tradisjonsrike byggene på Marienlyst. Her vil du bli tatt med på en historisk reise gjennom et moderne mediehus.

  Les mer
 • Sommeraktiviteter på Teknisk Museum

  Teknisk Museum tilbyr et stort sommerprogram med spennende og lærerike aktiviteter for barn. Programmet skiftes ut hver uke.

  Les mer
 • Barnas Bondegård

  Besøk Barnas Bondegård hos Hadeland Glassverk! Barnas Bondergård er og blir barnas favoritt, og her skapes varige sommerminner hver eneste dag hele sommeren.

  Les mer

 • Astrup Fearnley Museet

  Ønsker du å arrangere møter, mottagelser, konferanser og feiringer i en unik setting? Astrup Fearnley Museet tilbyr utleie av museets utstillingsrom, gjerne i kombinasjon med en omvisning.

  Les mer