Sommer - Aktiv I Oslo.no med guide til sommeren

Guide til sommeren i Oslo og Akershus

Her er Aktiv I Oslos guide til sommer-Norge. Sommer i Norge er verdens beste sommer. De lyse juninettene forvandler landet til et eventyr.

Sommerguiden vår er omfattende og består av to hovedeler:

Sommer i Oslo og Sommer i Norge. Ta også en titt på Sommer i sentrum for å finne ut hva som skjer i Oslo sentrum i sommermånedene og sommerferietips for hele Norge. For å se begivenheter i Oslo og omegn i sommer, kan du sjekke ut Hva skjer i sommer-Oslo.

Parker og parkliv – sommer i parken

Oslo er full av parker der du kan grille, leke og kose deg. På fine sommerdager er ingenting som å ta med seg god mat og drikke og sette seg på et pledd og bare nyte livet.

Les om Oslos parker her >>
Forslag til parkleker og moro >>

 

Besøk et museum i sommer

Sommeren er en fin tid for deg som vil reise langt av sted, men det er også den fineste tiden i Norge. Det kan være veldig fint å dra på oppdagelsesferd i sine egne hjemtrakter, for eksempel ved å besøke et museum eller to eller tre. Alle museéene i Oslo holder åpnet og har ekstra gode tilbud om sommeren av hensyn til turistene.  Om mye annet er stille om sommeren, så er muséene fulle av liv og folk fra alle verdenshjørner. Hva med et besøk i Teknisk Museum eller kanskje Maritimt Museum på Bygdøy.

Sjekk hva Oslos museer kan by på i sommer >>

Se stor oversikt over museer i Oslo her >>

 

Strandliv i Oslo – Oslos strender er fulle av liv om sommeren

Det er mange flotte strender i Oslo og omegn. Her kan du bade, sporte, sole deg og grille sammen med familie eller gode venner – eller alene med en god bok.

Strender i Oslo >>
Badevett >>

 

Vannsport – prøv vannsport i sommer

Er du av den aktive typen kan du kose deg i vannet med vannsport av alle slag. På våre sider om vannsport finner du informasjon om alt fra dykking til parasailing. Her er det morsomme tips til vannaktiviteter enten du vil flyte på vannet, sveve over det med drager (kite), kjøre fort, ro sakte rundt eller du vil lære deg å svømme. Sommer betyr forskjellige ting for de fleste, men nesten alle liker å bolte seg i vannet på en eller annen måte når det er sommer.

Se hovedsiden om vannsport >>

 

Perfekt grillmat til perfekte sommerkvelder

Vi elsker grilling, men ikke så helt sjelden svarer ikke resultatet av grilling helt til de store forventningene og den supre stemingen. Vi elsker lyse sommerkvelder ute og litt svidde pølser tar ikke sjarmen fra grillkvelden, men godgrill mat er så utrolig godt. Med litt smarte triks og litt grillvett kan maten bli fantastisk.

Her er noen tips på veien til en perfekt grillfest >>

 

Festivalsommeren – sommeren er full av festivaler i Oslo og omegn

Vi elsker festivaler, og det kommer stadig flere av dem. Enten du liker rock eller klassisk, eller kanskje du er mest interessert i stand-up, finnes det en sommerfestival som passer for deg.

Festivalsommeren i Oslo og omegn >>

 

Sommerferie på Holmsbu

En times kjøring fra Oslo ligger idylliske Holmsbu. Her kan du enten dra på camping eller spahotell, alt ettersom hva slags nivå av luksus du måtte ønske. Enten du lever som en konge eller velger en litt enklere variant, er Holmsbu en vakker liten perle. Her kan du nyte naturen, bade og sole deg, eller oppleve kultur og historie i Holmsbu Billedgalleri eller gå langs kulturminnestiene.

Les mer om Holmsbu og spahotellet i Holmsbu her >>

 

Fråts i jordbær i sommer

Jordbærene kommer rekordtidlig i år, norske jordbær er allerede på plass i butikkene. Om noen uker er det høysesong. Vi elsker duften og smaken av søte og lekre norske jordbær. Jordbær betyr at det er sommer og snart skoleferie. Jordbær er dessuten kjempesunt, bærene er stappfulle av vitaminer og antioksidanter.

Les mer om jordbær og finn supre oppskrifter med jordbær >>

 

Ferie ved sjøen

For mange er ferie ved sjøen den ultimate sommerdrømmen. Hva kan vel være bedre enn å tilbringe noen sommerdager på et fyr ute i havgapet? Eller fange selveste storfisken?

Dra på fyrferie >>
Lei en rorbu >>
Dra på havfisketur >>

Nyttige sider om for deg som skal kose deg ved sjøen på Aktiv I Oslo

Det fonetiske alfabetet
Beuforts Vindskala
Nødprosedyre for maritim VHF

Ferie i Norge

Vi har mange forskjellige feriesider. Ferie i Norge, Sommerferie i Norge og Sommerferietips er noen av dem.

Sommerferietips >>
Sommerferie i Norge >>
Ferie i Norge >> 

 

Byferie i Oslo

Vi har også en egen guide for deg som planlegger byferie i Oslo. Her finner du masser av tips til hva du kan finne på dersom du er hjemme i Oslo i sommerferien. Det er nemlig ikke slik at man er nødt til å reise bort for å ha en fin ferie!

Les mer om hva du kan gjøre på byferie i Oslo >>