Søk i Aktiv i Oslo

Få med deg innspurten på Oslo Operafestival

IMG_8224web

Oslo Operafestival 2013 er den åttende festivalen i rekken. I år inviteres publikum til en hel måned med operafestival i oktober. Det er fortsatt ikke for sent, og det er mye du kan oppleve frem til festivalens avslutning den 30. oktober med en hyllest til Wagner og Verdi i Universitetets Aula.

Dette er første gang festivalen har et fast tilholdssted under hele festivalen. Det er i de tidligere lokalene til Teatermuseet på Christiania torv. Mange vet ikke hvor dette stedet er, men det er i andre etasje til Restaurant Gamle Raadhus, inngangen er altså fra Christiania Torv. Det vil og være arrangementer i andre lokaler, men Teatermuseets tidligere lokaler blir festivalbase. Dersom du skal på museum, kan vi informere om at Teatermuseet har flyttet sammen med Bymuseet i Frognerparken, se www.oslomuseum.no/

Programmet er rikt og variert. Den 12. oktober klokken 14:00 er det klart for barneoperaen «Who kidnapped Constanza the mouse?» som er et samarbeid mellom Kulturskolene i Hå og Klepp, Universitetet i Stavanger og Oslo Operafestival.
Litt senere på kvelden kan du i Universitetes aula, i anledning Marcus Paus’ CD-release, overvære en flott konsert med fokus på den unge komponistens musikk. Det blir utdrag fra operaen «Heksene», bygget på Roald Dahls kjente bok, urfremføring av en helt ny liten opera, «Læreren som ikke ble», det fremføres en vakker cellosonate og mye mer.

Oslo Operafestival ble stiftet i 2006. Under mottoet – Opera til folket! – har festivalen allerede fra starten hatt ambisjonen om å bringe opera til et ungt og bredt publikum. Festivalen vil også gi yngre, profesjonelle utøvere under etablering en mulighet til å vise seg fram, få inspirasjon og kunstnerisk vekst sammen med etablerte kunstnere. Fra å ha vært en festival med lite midler, har festivalen i dag vokst seg større takket være samarbeid med Oslo kommune, Bergesens Almennyttige Stiftelse, Den Norske Opera & Ballett og andre private aktører. Publikumstallene har økt fra 2 500 til 5 000 på fem år.

Mer informasjon og program kan finnes på operatilfolket.no/festival/festival-2013/