Tips oss om arrangement
Registrer deg gratis her

Skogsopp – oppskrifter

Publisert: 06.09.2012 23:26 , av Linnéa Haug

Oppskrifter med skogsopp
Få ting smaker så godt som selvplukket sopp. Her finner du oppskrifter med skogsopp Foto: Vincent Hasselgård, Aktiv I Oslo.no (CC-lisens | Flere størrelser).

Spis sopp i høst!

Deilige oppskrifter med skogsopp

Vi har samlet noen enkle og gode oppskrifter med skogsopp som hovedingrediens.

[include filepath=»/inc/social-buttons.php»]

Enten du liker det eller ei er høsten her. Det er kanskje trist at de lange, varme sommerdagene er forbi, men høsten har også sine fordeler. Blant annet er skogene fulle av sopp. En sopptur gir mange glederm først under selve turen og ikke minst når du kommer hjem og kan lage herlige matretter med selvplukket skogsopp.

Sopp er både sunt og godt, og her finner du flere gode oppskrifter med skogsopp. Hvis ikke du er typen som drar på sopptur kan du selvfølgelig kjøpe soppen i matbutikken i stedet. Men det er ingen tvil om at det smaker aller best dersom du har plukket maten selv.

I disse oppskriftene spiller soppen hovedrollen. Du kan selvfølgelig krydre etter egen smak, bytte ut ingredienser eller legge til. Kantarellsuppen kan for eksempel gjøres om til en soppgryte ved å legge til mer sopp, bruke litt mindre buljong og ha i for eksempel paprika, potet og blomkål.

Oppskrifter med sopp

Oppskrift på kremet kantarellsuppe med kylling

300 gram kantareller
200 gram strimlet kyllingkjøtt
1/2 gul løk
Litt smør til steking
8 dl utvannet buljong, valgfri smak
1 beger crème fraîche
Hvitløkspulver
Salt, pepper og frisk gressløk

Rens kantareller og løk og skjær opp i små biter. Stek i godt med smør.
Kok soppen og løken sammen med buljongen i ca 10 minutter.
Mens suppen koker steker du kyllingen sammen med litt hvitløkspulver
Ha kyllingen i suppen
Rør inn crème fraîche i suppen og kok på svak varme i 5 minutter til

Oppskrift på pizza med kantareller

1 ferdig pizzadeig
400 g kantareller
1 purre
10 cherrytomater
150 g smårettbacon
4 sjalottløk
Gresk yoghurt
Revet parmesan

Forvarm ovnen til 200 grader.
Kutt sopp, sjalottløk og purre i små biter og stek sammen med bacon. Smak til med salt og pepper.
Smør pizzabunnen med gresk yoghurt, legg på de stekte grønnsakene, kutt cherrytomatene i to og legg på.
Dryss revet parmesan over.
Stek pizzaen i 10 minutter.

Oppskrift på pasta med sprøstekt serranoskinke, blåmuggost og skogsopp

Ønsket mengde pasta
1 pakke serranoskinke
2 never valgfri sopp
Smør til steking
Salt og pepper
Blåmuggost

Kok opp ønsket mengde pasta samtidig som du steker soppen i en panne. Smak til soppen med salt og pepper.
Ta soppen ut av pannen og sprøstek serranoskinke. Pass på at pannen er varm nok.
Ha sopp og skinke sammen med pastaen og smuldre ønsket  mengde blåmuggost over pastaen.

Skogsopp på brød

Enklere enn dette blir det ikke! Og du verden, så godt det smaker. Stek opp det du måtte ha av sopp, og smak til med salt og pepper. Skjær et par skiver av yndlingsbrødet ditt, og rist det gjerne, eller stek det fort. Smør skivene med enten pesto, hummus eller god, gammeldags leverpostei, og legg den stekte soppen på toppen. Bedre kosemat på en høstkveld skal du lete lenge etter.