Gjennom vårt nyhetsbrev vil du hver uke bli holdt oppdatert på spennende ting som skjer i Oslo, kunne delta i konkurranser eller vinne kule giveaways. I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.
Få ting smaker så godt som selvplukket sopp. Her finner du oppskrifter med skogsopp Foto: Vincent Hasselgård, Aktiv I Oslo.no (CC-lisens | Flere størrelser).
Spis sopp i høst!
Deilige oppskrifter med skogsopp
Vi har samlet noen enkle og gode oppskrifter med skogsopp som hovedingrediens.
[include filepath=»/inc/social-buttons.php»]
Enten du liker det eller ei er høsten her. Det er kanskje trist at de lange, varme sommerdagene er forbi, men høsten har også sine fordeler. Blant annet er skogene fulle av sopp. En sopptur gir mange glederm først under selve turen og ikke minst når du kommer hjem og kan lage herlige matretter med selvplukket skogsopp.
Sopp er både sunt og godt, og her finner du flere gode oppskrifter med skogsopp. Hvis ikke du er typen som drar på sopptur kan du selvfølgelig kjøpe soppen i matbutikken i stedet. Men det er ingen tvil om at det smaker aller best dersom du har plukket maten selv.
I disse oppskriftene spiller soppen hovedrollen. Du kan selvfølgelig krydre etter egen smak, bytte ut ingredienser eller legge til. Kantarellsuppen kan for eksempel gjøres om til en soppgryte ved å legge til mer sopp, bruke litt mindre buljong og ha i for eksempel paprika, potet og blomkål.
Oppskrifter med sopp
Oppskrift på kremet kantarellsuppe med kylling
300 gram kantareller 200 gram strimlet kyllingkjøtt 1/2 gul løk Litt smør til steking 8 dl utvannet buljong, valgfri smak 1 beger crème fraîche Hvitløkspulver Salt, pepper og frisk gressløk
Rens kantareller og løk og skjær opp i små biter. Stek i godt med smør. Kok soppen og løken sammen med buljongen i ca 10 minutter. Mens suppen koker steker du kyllingen sammen med litt hvitløkspulver Ha kyllingen i suppen Rør inn crème fraîche i suppen og kok på svak varme i 5 minutter til
Oppskrift på pizza med kantareller
1 ferdig pizzadeig 400 g kantareller 1 purre 10 cherrytomater 150 g smårettbacon 4 sjalottløk Gresk yoghurt Revet parmesan
Forvarm ovnen til 200 grader. Kutt sopp, sjalottløk og purre i små biter og stek sammen med bacon. Smak til med salt og pepper. Smør pizzabunnen med gresk yoghurt, legg på de stekte grønnsakene, kutt cherrytomatene i to og legg på. Dryss revet parmesan over. Stek pizzaen i 10 minutter.
Oppskrift på pasta med sprøstekt serranoskinke, blåmuggost og skogsopp
Ønsket mengde pasta 1 pakke serranoskinke 2 never valgfri sopp Smør til steking Salt og pepper Blåmuggost
Kok opp ønsket mengde pasta samtidig som du steker soppen i en panne. Smak til soppen med salt og pepper. Ta soppen ut av pannen og sprøstek serranoskinke. Pass på at pannen er varm nok. Ha sopp og skinke sammen med pastaen og smuldre ønsket mengde blåmuggost over pastaen.
Skogsopp på brød
Enklere enn dette blir det ikke! Og du verden, så godt det smaker. Stek opp det du måtte ha av sopp, og smak til med salt og pepper. Skjær et par skiver av yndlingsbrødet ditt, og rist det gjerne, eller stek det fort. Smør skivene med enten pesto, hummus eller god, gammeldags leverpostei, og legg den stekte soppen på toppen. Bedre kosemat på en høstkveld skal du lete lenge etter.