Søk i Aktiv i Oslo

Eplekjekke griser fra Vestfold

KIL-2633_510x316

Sponset innlegg

Eplekjekke griser fra Vestfold

Femti par øyne plirer mot de hvitkledde skikkelsene som kommer skridende nedover jordet med epler i hendene. Gryntende slåss de om plassen mens de vralter seg nærmere, og da den første setter tennene i et saftig Lier-eple, blir det nesten opptøyer. Slik er det når kokkene fra Oslo Kongressenter er på besøk for å hilse på eplekjekke griser fra Vestfold.

Besøk Oslo Kongressenter sine nettsider her.

Heldiggriser

På gården til Inger Synøve og Magnus Johnsen på Revetal i Vestfold vralter femti griser rundt mens de koser seg i solskinnet på en fin augustdag. De vet det ikke selv, men de er noen skikkelige heldiggriser som har et stort friområde med gress og frisk luft, der de kan boltre seg så mye de ønsker.

– Dette er jo våre griser, så dem tar vi godt vare på, sier Bengt Sjöström, kjøkkensjef og en av initiativtakerne for matkonseptet Matfest på Oslo Kongressenter.

Han forteller om prosjektet de har sammen med Smaksprodukter i Vestfold.

– Det er et helt unikt prosjekt der vi ikke bare bestiller maten fra en leverandør og får den ferdig levert på døren, men sørger for at dyrene får god mat og godt stell, at de rett og slett har et godt liv. Dette er viktig for oss og vi tror det er viktig for gjestene våre, sier han.

Mat er å møtes

– Måltider er jo en veldig viktig del av en konferanse. Det er da du får de gode samtalene og diskusjonene – det er på en måte da vi virkelig møtes, sier Bengt Sjöström.

Dette møtet over god mat var også hele utgangspunktet for Matfest.

– Vi ønsket å lage mat som ville heve hele opplevelsen av konferansen og skape en god ramme rundt de gode, uformelle møteplassene. For å få til dette satte vi opp noen kriterier for hver eneste tallerken vi serverer: Råvarene skal være regionale og nordiske, maten skal smake mer og viktigst av alt: Den skal gi matglede!

Som alle gode ideer, betød denne også en masse hardt arbeid.

– For å få til et konsept som Matfest, måtte vi tenke nytt på hvordan vi fikk maten til bordet. Vi ville at kokker og serveringspersonale skulle få et nærmere forhold til råvarene og bli med på den helhetlige tanken som ligger til grunn for konseptet. Derfor har vi blant annet vært i Lier for å plukke jordbær til dessertene våre og på Hardangervidda for å velge lam til pinnekjøtt, og i år er vi altså i Vestfold og besøker de eplekjekke grisene våre.

Oslo Kongressenter

Oslo Kongressenter har over 20 lokaler i ulike størrelser samlet under ett tak. De skreddersyr alt fra mindre møter til større konferanser, banketter, julebord og eventer for rundt 150 000 deltakere fordelt på over 1000 arrangementer i løpet av året.

Oslo Kongressenter er kjent for komfortable og fleksible lokaler, topp teknisk utstyr og deres serviceinnstilte medarbeidere. Sammen med deres kjøkkensjef Bengt Sjöström, som er en av Sveriges mest populære og respekterte kokker, har de skapt konseptet Matfest, og nå tar de det enda et steg videre.