Søk i Aktiv i Oslo

1. juni på Kon-Tiki Museet og Norsk Maritimt Museum

1

1. juni på Kon-Tiki Museet og Norsk Maritimt Museum

Kon-Tiki Museet markerer 100-årsdagen til Erik Hesselberg og Norsk Maritimt Museum feirer museets 100-årsdag 1. juni. Søndagen blir en dag med mye underholdning og mange aktiviteter for store og små på de to museene.

I 2014 ville Thor Heyerdahl vært 100 år, og 1. juni ville også Erik Hesselberg vært det samme. Erik Hesselberg var barndomsvenn med Heyerdahl, og han var med Kon-Tiki-ferden.
– Hesselberg var en god mann å ha med på Kon-Tiki-ferden, forteller Halfdan Tangen jr. ved Kon-Tiki Museet. – Har kunne navigere, og hadde et godt humør.

Forteller om sin far
Hesselberg var kunstneren om bord på flåten til Heyerdahl, og det var han som malte solguden Kon-Tiki på seilet.
– Han underholdt også mannskapet når det var mulighet til det, med gitarspill og morsomme sanger, legger Tangen til.
1. juni kommer datteren til Erik Hesselberg, Anne Karin Hesselberg, til Kon-Tiki Museet for å snakke om faren sin. Dette skjer klokken 14.00, og er verdt å få med seg. 

Aktiviteter for store og små
Det er mye som skjer på Kon-Tiki Museet søndag 1. juni, både inne og ute. Blant det du kan få med deg er den originale Kon-Tiki-filmen, som vant Oscar i 1951. Denne filmen vises klokken 12.00.
– I tillegg blir det så klart quiz, og det vil også dukke opp en maskot ved navn Hvalhaien Tom for de minste, informerer Tangen. 

Surfrock
Halfdan Tangen jr. forteller at han gleder seg spesielt til surfrock-bandet The Beat Tornados. De spiller to konserter på Kon-Tiki Museet denne dagen. En klokken 13.00, og 15.00.
Bandet som har røtter i Arendal har spilt i mange år, og leverer instrumental surfrock. I 2007 ble de signert med plateselskapet til Steven Van Zandt, eller Little Steven, kjent fra Bruce Springsteens E Street Band og TV-serien Lilyhammer. 

Besøk nettsidene til Kon-Tiki Museet for mer informasjon >>

To ganger hundre
Norsk Maritimt Museum fyller også 100 år i år, og de har også mange aktiviteter å by på denne søndagen. 

Klikk her for å se 1. juni-programmet til Norsk Maritimt Museum >>

Familiebillett til begge museene
1. juni kan du også kjøpe familiebilletter til begge museene for kun 200 kroner.
– Det er nesten halv pris! avslutter Halfdan Tangen jr. 

Billettene får du kjøpt på Norsk Maritimt Museum.