Søk i Aktiv i Oslo

Lysten på litt Kriseprat?

parkteateret4kriseprat(c) Paul Patrick BorhaugMSF

Bilde fra tidligere Kriseprat. Foto: Leger uten Grenser.

Sponset innlegg

Lysten på litt Kriseprat?

Hva har en basehopper og en syrisk båtflyktning til felles? Hvorfor risikerer noen livet for det de tror på? Er vi mer pysete enn før, og hva er vi egentlig villig til å ofre for andre?

Dette er noen av spørsmålene som tas opp på Rockefeller 11. mai når Leger uten Grenser åpner dørene til sitt avslappede talkshow Kriseprat for fjerde gang. Her kan du finne deg noe å drikke og i en uformell setting få delta på temaer der livsviktige spørsmål blir stilt.

– Vi ønsker å invitere alle og enhver til å komme og ha en åpen og ærlig diskusjon om viktige temaer på en lett og underholdende måte, forteller kommunikasjonssjef Nils Mørk.

Etter å ha vokst ut av lokalene til Parkteatret flytter Leger uten Grenser nå «Kriseprat» til Rockefeller. Her inviterer de til en helaften med musikk, diskusjon, skravling – og moro.

– Hjelpeorganisasjoner har en tendens til å sitte fast i føleri, lidelse og kjedsomhet. Elendifisering er vanskelig å unngå for organisasjoner, men det er problematisk fordi det ikke viser det hele bildet av den verden vi faktisk lever i. Kriseprat er et forsøk på å gjøre noe mer ekte, men samtidig underholdende – fordi det vi jobber med er jo egentlig utrolig engasjerende og artig, selv om det samtidig kan være trist, sier Mørk.

Kaveh og Daniel Kvammen spiller

Kvelden er lagt opp som et talkshow med musikalske innslag fra Daniel Kvammen og Kaveh. Dag Sørås kommer også på besøk for å bringe fram latteren.

Det er Guri Solberg som leder skravlingen når feltarbeider Kim Clausen forteller hva som er så rart med pulsen hans, basehopper Karina Hollekim snakker om da hun traff bakken i 100 kilometer i timen, Mohamad AlHusain deler minnene om å ha ventet seks timer på hjelp i Egeerhavet og evolusjonspsykolog Leif Edward Ottesen Kennair snakker om hvor irrasjonelle vi mennesker EGENTLIG er.

Sykepleier Sissel Overvoll, Kadra Yusuf, Thomas Hylland Eriksen og Elin Ørjasæter er også blant gjestene.

Sist gang stilte folk seg i kø et par timer før forestillingen. Derfor innså vi at vi måtte sørge for flere plasser, sier kommunikasjonssjef Mørk.

Overveldende respons

Responsen på arrangementet har vært enorm.

– Sist gang stilte folk seg i kø et par timer før forestillingen. Derfor innså vi at vi måtte sørge for flere plasser, sier kommunikasjonssjef Mørk.

– Det er gøy å se at så mange er interesserte i å få et mer ærlig innblikk i det som skjer bak kulissene i humanitært hjelpearbeid. Derfor må også vi som jobber med dette tørre å lette litt å gardinene og slippe folk inn så de kan se hva vi driver med, sier han.

Han forteller at de gjennom arrangementet ønsker å nå ut til flest mulig. – Dette er for alle som bryr seg om livet, døden og alt imellom. Vi ønsker å engasjere, det er derfor vi gjør dette, sier han.

– Men mange som kommer er nok nysgjerrige på oss og har en liten feltarbeider i magen. Mange i dag ønsker en jobb med mening, og det kan man få gjennom Leger uten Grenser, legger Mørk til.

På Rockefeller er det plass til 1300 mennesker. Mørk tror at det lett blir fylt opp. Inngangen er gratis, derfor vil det lønne seg å være tidlig ute. – Kom og bli med på en uformell, hyggelig kveld med masse mennesker i en avslappet stemning, oppfordrer Nils.

ROCKEFELLER, 11.mai
Dørene åpner 19.00
Gratis inngang!

Arrangementet vil ha 18. års grense da baren vil være åpen.

For mer informasjon, sjekk ut Facebook
Fra klokken 20, 11. mai blir det også Livestreaming her!