Søk i Aktiv i Oslo

En musikalsk opplevelse utenom det vanlige

mausoleet

En musikalsk opplevelse utenom det vanlige

Stemmeklang i Mausoleet til Emanuel Vigeland har blitt en tradisjon. For Kristin Bolstad er det noe helt eget å holde konsert i det spesielle rommet og hun tror de fleste vil ha med seg en unik opplevelse når de går ut etter konserten.

 

Mausoleet; Med en spesiell akustikk der det er 23 sekunders etterklang blir det som å være i en kirke, bare enda mer klangfullt. Rommet er mørkt og når man stiger inn ser man ingenting. Ettersom synet venner seg til mørket blir rommet åpenbart for en, litt etter litt. Freskene og maleriene på veggene utmerker seg. Og i toner fra spesialskrevet musikk til nettopp dette rommet er det en spesiell opplevelse å sitte her å ta inn over seg det rommet tilbyr.

– All musikk er skrevet til dette rommet og blir kun fremført her. Det er skrevet med tanke på akustikken, maleriene og den stemningen som er i rommet og basert på hele historien til lokalet, sier Kristin Bolstad.

 

En spesiell stemning

Mausoleet er 22 meter langt, 10 meter bredt og 15 meter høyt, og er med på å skape den spesielle akustikken.

– Det er et rom man blir fanga av, og man blir en del av det på en helt spesiell måte. Jeg fikk en umiddelbar lyst til å skrive musikk her, forteller Bolstad.

Mausoleet: Da Gustav Vigeland, bror til Emanuel Vigeland døde, ble hans atelier og galleri på Slemdal gjort om til mausoleum. Gustav Vigeland hadde selv et ønske om at rommet skulle bli brukt til musikk.

– Det er jo et gravkammer så å være her er litt dystert og sakralt på samme tid, sier Bolstad.

 

Eksklusiv konsert

Hun har en spesiell interesse for akustiske og spesielle rom. Rommet rommer kun 30 tilhørende konsertgjester og i år blir det holdt fire konserter. Første konsert er allerede utsolgt. Hver år, alle seks årene, har det blitt utsolgt. På grunn av få plasser er det kun forhåndssalg på billettene. De selges her.

Det er på ingen måte en tradisjonell konsert. Her sitter publikum spredt i lokalet, mens de fem sangere beveger seg rundt under en times fremføring. De som medvirker i konserten er: Kristin Bolstad, Karoline Dahl Gullberg, Linnea Haug, Julie Kleive og Gabrielle Sørensen

– De som har vært med på konserten tidligere er helt salige når de kommer ut. De sier det er deilig for kropp og sjel. På mange måter er det en indre reise ikke bare for oss sangere, men også publikum. Folk går ikke upåvirket ut. Og det er like mye rommet som musikken som gjør det, avslutter Bolstad.

Konsertene holdes:

Torsdag 29. okt kl 19 og 21

Fredag 30. okt kl 19 og 21

Les mer om selve konserten her >>

Kjøp billetter her >>

 

Få oversikt over flere konserter i Oslo her >>