Søk i Aktiv i Oslo

En magisk julefortelling om Rødhette og Ulven

En magisk juleforestilling om “Rødhette og Ulven”

Det er julaften på scenen. Et fortryllende vinterlandskap med snø og stjernehimmel, setter julestemningen i en helt ny variant av historien om “Rødhette og Ulven”.

Handlingen foregår på selveste julaften, i et snøkledd scene-landskap, og hjemme i det koselige huset til Bestemor.

– Jeg ønsket å lage en ny forestilling på en kjent historie, men med sang og musikk. Samtidig ønsker jeg å skape den gode, varme og stemningsfulle julefølelsen, sier Talina H. Skogseth. Det er hun som står bak stykket som skal vises i adventstiden på Chat Noir, fra 29. november til 20. desember.

Familie-og adventssøndag

Stykket fremføres tidlig på ettermiddagene på adventssøndagene.

– Da kan folk få julestemningen innendørs med «Rødhette og Ulven», for deretter å besøke julemarkedet i Spikersuppa. En skikkelig advents- og familiesøndag, sier Talina.

Hun mener det er riktig å verne om familietid på adventssøndagene, og gjøre noe spesielt ut av dem.

– Hva med å gi teaterbilletter i adventskalenderen til barna? Da gir man barna en opplevelse utenom det vanlige, i stedet for masse nips, foreslår hun.

Fengende sanger

I løpet av de 50 minuttene forestillingen varer blir det sang. Masse sang. Skogseth har fått med seg den anerkjente komponisten Svein Gundersen som har skrevet hele ni sanger til stykket. Han står ellers for velkjente barnesanger som melodiene i Gråtass, Olsenbanden jr, og Jungelboken.

– Det å jobbe med han er en fryd. Han tryller frem den ene iørefallende melodien etter den andre, forteller Skogseth.

– Han er utrolig god på å lage vakre og fengende melodier som treffer umiddelbart, legger hun til.

Humor og dramatikk

I denne forestillingen er ulven mer komisk enn farlig, noe som gjør stykket velegnet også for de minste. Det er mye humor, men også dramatikk. Samtidig er det litt sårt og trist over scenen der Rødhette er i skogen alene, forteller Talina.

– På den måten er forestillingen innom mange følelser for både store og små. Uansett, julen ringes inn til slutt, og julaften feires med med alle tilstede, fortsetter hun.

Presset ned prisene

Talina forteller at hun ønsker at hele familien skal ha råd til å gå i teater.

For at flest mulig skal få med seg forestillingene har hun presset ned prisene.

– Det er veldig dyrt å gå på teater, særlig hvis man er en familie på 4-5 personer. Derfor har vi lave billettpriser, alle bør ha muligheten til å kunne oppleve visualisert eventyr, forteller hun.

Nærhet til publikum

På Chat Noir stenges galleriet av, slik at barna skal ha nærhet til scenen. Det blir også litt spill ute i selve salen. Til sammen vil det være plass til omtrent 400 personer per forestilling.

– Etterpå kan barna få hilse på Rødhette og Ulven og ta bilde til dem. Det er jo en fin anledning til årets julekort, ler hun.

I Fredrikstad er Talina en kjent skuespiller, og produsent av forestillinger for både barn og voksne. Å fremføre en helt nyskrevet teaterforestilling i Oslo er et stort og spennende steg. Hun gleder seg til prøve-innspurten og til å vise forestillingen for Oslo-publikummet.

– Denne forestillingen er i tillegg ny og annerledes. Siste punktum på manus satte jeg for bare tre uker siden, men justeringer vil det være helt frem til premieren. Alle skal få den gode julestemningen her, garanterer Talina H. Skogseth med et smil.

For hvem: 3 +

Pris: 200

Regi: Tom Sterri, Manus og produsent: Talina Hansen, Musikk: Svein Gundersen

Når: Søn 29.11 kl.13, Søn 06.12 kl.13, Søn 20.12 kl.13

Medvirkende:

Rødhette: Kornelia Eline Skogseth (var finalist i MGPJr 2013)

Ulven: Philip Bøckman

Bestemor: Talina H. Skogseth

Rødhettes mor: Rebekka Norhovde

Jeger: Kim H. Strømmen.

IMG_6379

Talina H. Skogseth gleder seg til premieren av hennes juleversjon av «Rødhette og Ulven». Foto: Privat