Søk i Aktiv i Oslo

Olafiagangen – en blomstrende aktivitetspark med sykkelbane, ballbinge og bordtennis på Grønland – gratis utlån av utstyr, sykkel og hjelm

Barna elsker det! Ikke for skummelt, men perfeksjonert i rett grad av spennende utfordringer. 

Aktiv i Oslo har besøkt Olafiagangen på Grønland i Oslo, og det må sies (med et gigantisk stort sommersmil) at dette er ingenting mindre enn en helt fantastisk aktivitetspark for barn, unge og familier! Det som tidligere var et grått og upolert område, dog med enormt potensiale, har nå blitt en flott og fargerik park med sykkebane, ballbinge, bordtennisbord, sittemøbler og  hyggelig lyslyenke-belysning. Her finner du barn som sykler, leker og spiller spill, mens foreldrene fryder seg over den nye aktivitetsparken i Oslo Sentrum. Dette er et testprosjekt med mye omtanke og god planlegging. Både frodige planter og vakre blomster er plassert i paller som er snekret sammen og malt i iøynefallende farger gir Olafiaparken en naturnær ramme – midt i byen.

Åpningstider: 12.00-19.00 alle dager i sommerferien 2021

Olafiagangen har åpnet nye muligheter for lek, sykling, spill og aktiviteter, og her kan dere sitte, ligge og henge så lenge dere vil, mens barna kommer med hyppige gledeshyl for det nye testprosjektet.

Grønland, du gode gamle Grønland. Den mest kjente inngangen til Grønland, som regnes å være Oslos eldste forstad, er Vaterlandsbrua fra 1654. Den fører sine besøkende og beboende inn i Grønlands mangfoldige og yrende sentrum. Rett ved denne brua, ved nedgangen til t-banestasjonen og inn mot Grønland Torg, har det blitt satt opp et testprosjekt for det større parkprosjektet “SuperGrønland”. SuperGrønland skal stå klart i 2024.

Aktiviteter for barn i hjertet av Oslo

Det er lett å si “i hjertet av Oslo” når det snakkes om sentrale beliggenheter i byen, men dette ligger nettopp der, i hjertet, omtrent i enden av det som også kalles Oslos hovedpulsåre – Akerselva. Olafiagangen har gitt et fantastisk flott løft til østkanten av byen, og det finnes ingen tvil om at det lykkelige og lekende barnelivet i både spill og lek bringer med seg ny og forfriskende glede til området. 

Her er det også lett å ta del i moroa – for absolutt alle. Det er nemlig slik at enhver får låne alt av nødvendig aktivitetsutstyr – og det helt gratis.

Olafiagangen SuperGrøland Sykkelbane i Oslo, aktiviteter for barn

Olafiagangen SuperGrøland Sykkelbane i Oslo, aktiviteter for barn

Olafiagangen og SuperGrønland

Olafiagangen skal rehabiliteres og bli en aktivitets- og lekepark for barn, unge og familier. Dette skal bli «SuperGrønland». 

Den midlertidige oppgraderingen er et samarbeid mellom Områdeløft Grønland og Tøyen, Léva Urban Design, GrowLab Oslo og MakersHub

Olafiagangen SuperGrønland

Olafiagangen, SuperGrønland, aktiviteter for barn i Oslo

Velkommen til Olafiagangen!