Søk i Aktiv i Oslo

Spennende seilekurs for barn

Sponset innlegg

DSC_0038

Sponset innlegg

Spennende seilekurs for barn 8-11 år

Bundefjorden Seilforening inviterer barn i alderen 8-11 år til spennende seilekurs i optimist for nybegynnere, samt aktivitetsuker sommeren 2106.

Seiling er moro på sjøen, det er konkurranse og fellesskap. I tillegg inneholder det masse læring og mestring, sier Elisabeth Ørjavik leder for Optimist jolleseiling i Bundefjorden Seilforening.

Kurset er et populært tilbud med maksimum 25 plasser.

For påmelding trykk her >>

Trygg moro

Optimist nybegynnerkurset lærer opp barna til å bli jolleseilere. På land og ute i Oslofjorden vil barna lære seg å håndtere båt. Barna blir utstyrt med viktig kunnskap som de tar med seg i flere områder i livet.

– Her lærer de seg hva man skal gjøre om båten kantrer. Man lærer seg å seile både mot og med vind, forteller Ørjavik.

Nøkkelordet for kurset er trygget, og å ha det gøy.

Teknikk og strategi

I følge Ørjavik passer seilingen for alle, både gutter og jenter. Man trenger ikke være spesielt sterk, men må være i generelt bra fysisk form, og ha evnen til å kunne konsentrere seg – og man må kunne svømme for å delta.

– Ute på vannet et det flere ting å forholde seg til. Det er regler, vekslende vind, og det å ta hensyn til andre båter rundt seg. Det gjør at sporten krever konsentrasjon, forteller Ørjavik.

Kurset er en plass man lærer seg både teknikk og strategi.

– Barn som driver med seiling blir ofte gode på skolen da de får god trening i å konsentrere seg og ta selvstendige avgjørelser ute på sjøen, sier hun.

Klubben hjelper med båt

Nybegynnerkurset begynner i midten av april og varer til oktober. Det tar fri i sommerferieukene. Kurset vil være to ganger i uken.

– Ofte er det ikke forhold til å kunne seile og vi må ha kurset på land. Derfor har vi det to ganger i uken slik at barna får seile mer og det blir en kontinuitet i læringen, sier Ørjavik.

Båt kan kjøpes brukt for ca 10.000 kroner, eller leies til 2000,- gjennom klubben.

– Hvis man kjøper så faller båtene lite i verdi så kostnaden er relativt lav, forteller hun.

Kursavgift: 2500,- inklusiv medlemskap i Bundefjorden Seilforening.

Kursstart: I midten av april

Seilforeningen er en aktiv seilforening på ca 600 medlemmer som holder til på sydøst siden av Malmøya, Sundveien 32, med klubbhus og brygger, og området Myren.

Les mer her >>

Morsomme aktivitetsuker på sommeren

DSC_0030

 I omtrent 20 år har Bundefjorden Seilforening arrangert aktivitesuker for barn mellom 8-13 år på sommeren. Påmeldingen er åpen.

– Dette er en fantastisk sjøleir med bading, krabbefiske, vannski, ballspill, øyturer, knutelære, og mye annen lek. Ikke minst blir det opplæring i optimistjolle seiling. Det blir også tur til øyene utenfor Oslo. Leiren er fra mandag til fredag, forteller en entusiastisk Bjørn W. Johansen, som er koordinator for ukene.

Aktivitetsukene er i arbeidstiden fra 09.00-16.00 og er dermed perfekt hvis foreldrene ikke har sommerferie, men ønsker at barna skal få skikkelig smak på sommer og sjølivets gleder.

– Vi tar inn 36 barn per uke på disse leirene og det er seks erfarne ledere med på kurset, sier Johansen.

Aktivitetsukene holder til på Malmøya.

– Det er jo et utrolig idyllisk og flott område bare fire km fra Oslo S. Man føler jo man er på Sørlandet, sier Johansen.

Programmet for uken avhenger noe av været, men det vil være aktiviteter på land og på sjøen.. Alle tilbys å være med på seilkurs, litt hver dag avhengig av vær og vind. Vil man ikke seile kan man gjøre andre morsomme ting.

Fokus på sikkerhet

Fokus nummer en er sikkerhet og trygghet for barna samtidig som man har det morsomt.

– Foreldrene skal kunne sende barna hit og være trygge på at dette er gøy, lærerikt og sikkert, sier Johansen.

– Om barna får mersmak for seiling på aktivitetsukene er det ikke noe i veien for å fortsette på kurs til høsten etter nærmere avtale, avslutter Johansen.

 

Aktivitetsukene får støtte av Oslo Kommune.

Kursene pleier å bli fort fulle, så det lønner å melde seg på tidlig.

 

Aktivitetsuker sommeren 2016

UKE 1: 27 JUNI -1 JULI

UKE 2: 4 – 8 JULI

UKE 3: 8-12 AUGUST
UKE 4: 15-19 AUGUST (fullt)

 

Pris:

Medlemmer BSF
Ikke-medlemmer
   Pris deltager kr 2.000 kr 2.300
   Ekstra søsken kr 1.700 kr 2.000

 

 

Finn påmelding på her >>

Se flere bilder fra aktivitesukene her >>