Gjennom vårt nyhetsbrev vil du hver uke bli holdt oppdatert på spennende ting som skjer i Oslo, kunne delta i konkurranser eller vinne kule giveaways. I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.
Appelsinglasert kalkun, rett fra ovnen. Foto: Peter Olausson, Aktiv I Oslo.no (CC-lisens | Flere størrelser)
Oppskrift på appelsinglasert kalkun
Appelsinglasert Kalkun
1 stk Kalkun ca. 5 kg
100g tørkede dadler
1 stk appelsin
2 gulrøtter grovkuttet
6 hvitløksfedd
Timian
Salt & pepper
Fyll kalkunen med dadler, appelsin, gulrøtter, hvitløk & timian. Knyt opp låret med hyssing. Pass på at ikke fyllet faller ut.
Glaze:
1 dl Sukker
160 g Smør
Skall og Juice av 2 appelsiner
5 msk Soyasaus
3 msk Worchestersaus
Salt & pepper
Karamellisér sukker og tilsett smør, samt skallet og juicen fra appelsinen. Kok sammen alt i ca. 2-3 minutter og ta til slutt oppi soyasaus og worchestersaus. Pensle dette over kalkunen, på oversiden og undersiden. Dekk brystet med folie. Sett kalkunen inn i ovnen på 175 grader og stek i ca. 40 minutter. Snu den over på den andre siden og stek i 30 minutter. Snu den over på andre siden enda en gang, og stek i ytterligere 30 minutter.
Flere Halloween-oppskrifter
Appelsinglasert kalkun egner seg godt som Halloween-mat, og vi har flere morsomme Halloween-oppskrifter på lur.