Søk i Aktiv i Oslo

Høstguide - tips til ting du kan gjøre om høsten

Aktiv i Oslos Høstguide

Luften blir friskere, dagene kortere og mørket og kulden kommer snikende. Men det er jo litt deilig også? På høsten kan vi sette oss ned i godstolen med god samvittighet med en god bok og en stor, varm kopp kakao.

Høstferien i 2017 er 2. – 6. oktober

Trenger du tips til hva du kan gjøre i skolens høstferie eller en høstweekend? Høstferie er helt topp og byr på et utall av muligheter.
Vi har laget en egen side med tips til hva du kan gjøre i høstferien >>
Lurer du på når de andre skoleferiene er? Se vår side med skoleferier >>

Høst i naturen

Høsten er bra, høsten er vakker med sine gyldne og røde farger og noen dager innimellom med høy klar himmel og frisk og god luft.
Se våre sider om natur og friluftsliv for tips >>

Høst av naturen

Det heter ikke høst for ingen ting. Dette er tiden av året som handler om høsting. Mange av oss er glade i å høste – særlig er sopp som kantarell og traktkantarell populært. Bær som frister kan være multer og tyttebær eller kanskje plommer og kirsebær. Trærne bugner dessuten av epler og pærer.

Les om sopp og sopplukking>>
Her finner du gårder som tilbyr selvplukk >>

Les artikkelen fra da Aktiv I Oslo var med på soppkurs: Soppgleder i Marka >>

Behagelige høstaktiviteter

Noen dager er det grått og luften er full av regn men da kan du kose deg inne, med hobbyer, spill eller matlaging. Du kan forlenge sommeren også i et badeland, i en badstue, ta et spaopphold eller få levelig badetemperatur ute i en vedfyrt badestamp eller boblebad.

Se vår guide til skjønnhet og velvære>>

 

Litt ekstra høstkos

Når nettene blir lengre og dagene kortere er det ikke uvanlig at hodet blir tyngre enn ellers. Da er det få ting som hjelper så godt som å spandere på seg litt ekstra hygge for å få overskudd og energi. Oslos bugnende resturantliv står får dine føtter. Det fins alternativer fra mange  land, i alle prisklasser i hele byen. Kanskje er det nettopp et resturantbesøk i hyggelige omgivelser som skal gjøre en forskjell i høst?

Se Aktiv i Oslos oversikt over resturanter i byen, og få gode smaksopplevelser! Mange restauranter serverer mat med utgangspunkt i sesongens råvarer, derfor er det å gå på restaurant i Norge på høsten kanskje noe av det smarteste du gjør! Mange fantastiske smaker fra kortreist mat.

Det finnes også et rikt utvalg i kafeer, barer, bakerier og mye mer som serverer mat og drikke for enhver smak! Aktiv i Oslos mat og drikke-side kan du finne noe som passer for deg! 

Høst er jakttid

Mange gleder seg til høsten, for mange er høsten årets høydepunkt. Det er jegerne jeg snakker om. Elgjakta starter 5. oktober.

Finn flere jakttider her>>
Se også aller våre sider om jakt og fiske >>

Merkedager

Høsten er ikke bare grå og trist. Det finnes flere anledninger til å feire, blant annet høstjevndøgn, fårikålens dag, Mikkelsmesse, og Oktoberfest.

Her har du en fullstendig oversikt over høytider og merkedager >>