Søk i Aktiv i Oslo

Høstguide - tips til ting du kan gjøre om høsten

Aktiv i Oslos høstguide

Luften blir friskere, dagene kortere og mørket og kulden kommer snikende. Men det er jo litt deilig også? På høsten kan vi sette oss ned i godstolen med god samvittighet med en god bok og en stor, varm kopp kakao.

Høstferien i 2022 er 3. – 7. oktober

Trenger du tips til hva du kan gjøre i skolens høstferie eller en weekend i høstferien? Høstferie er helt topp og byr på et utall av muligheter.

Vi har laget en egen side med tips til hva du kan gjøre i høstferien.

Her ser du når de andre skoleferiene er

Høst i naturen

Høsten er bra, høsten er vakker med sine gyldne og røde farger og noen dager innimellom med høy klar himmel og frisk og god luft.

Se våre sider om natur og friluftsliv for tips.

Høst av naturen

Det heter ikke høst for ingen ting. Dette er tiden av året som handler om høsting. Mange av oss er glade i å høste – særlig er sopp som kantarell og traktkantarell populært. Bær som frister kan være multer og tyttebær eller kanskje plommer og kirsebær. Trærne bugner dessuten av epler og pærer.

Les om sopp og sopplukking.

Her finner du gårder som tilbyr selvplukk.

Les artikkelen fra da Aktiv I Oslo var med på soppkurs: Soppgleder i Marka.

Behagelige høstaktiviteter

Noen dager er det grått og luften er full av regn, men da kan du kose deg inne med hobbyer, spill eller matlaging. Du kan også forlenge sommeren i et badeland, en badstue, ved å ta et spaopphold eller få levelig badetemperatur ute i en vedfyrt badestamp eller boblebad.

Se vår guide til skjønnhet og velvære.

Litt ekstra høstkos

Når nettene blir lengre og dagene kortere, er det ikke uvanlig at hodet og kroppen føles tyngre enn ellers. Da er det få ting som hjelper så godt som å spandere på seg litt ekstra hygge med smakfull mat for å få overskudd og energi. Oslos bugnende resturantliv står får dine føtter. Det fins alternativer fra mange land og i alle prisklasser over hele byen. Kanskje er det nettopp et resturantbesøk i hyggelige omgivelser som skal gjøre en forskjell i høst?

Se Aktiv i Oslos oversikt over resturanter i byen, og få gode smaksopplevelser! Mange restauranter serverer mat med utgangspunkt i sesongens råvarer, og derfor er det å gå på restaurant i Norge på høsten kanskje noe av det smarteste du gjør! Mange fantastiske smaksopplevelser fra kortreist mat.

Det finnes også et rikt utvalg i kafeer, barer, bakerier og mye mer som serverer mat og drikke for enhver smak! Aktiv i Oslos mat og drikke-side kan du finne noe som passer for deg! 

Høst er jakttid

Mange gleder seg til høsten, for mange er høsten årets høydepunkt. Det er jegerne jeg snakker om. Elgjakta starter 25. september i 2022.

Finn flere jakttider her.

Se også alle våre sider om jakt og fiske.

Merkedager

Høsten er ikke bare grå og trist. Det finnes flere anledninger til å feire som blant annet høstjevndøgn, fårikålens dag, Mikkelsmesse, og Oktoberfest.

Her har du en fullstendig oversikt over høytider og merkedager.